Βουλγαρία: Έκρηξη σε λεωφορείο που μετέφερε ισραηλινούς τουρίστες (upd)

Έκρηξη σε λεωφορείο που μετέφερε ισραηλινούς τουρίστες στη Βουλγαρία, στην πόλη Μπουργκάς, με την ισραηλινή εφημερίδα Ηaaretz, να κάνει λόγο για επτά νεκρούς και 20 τραυματίες.

Κρατικός ραδιοφωνικός σταθμός της Βουλγαρίας μεταφέρει ότι άλλα δύο λεωφορεία έπιασαν φωτιά.

Η ισραηλινή τηλεόραση ενημερώνει ότι σύμφωνα με μαρτυρίες, κάποιος άγνωστος επιβιβάσθηκε στο λεωφορείο μερικά δευτερόλεπτα προτού σημειωθεί η έκρηξη.

Ο δήμαρχος της πόλης ανέφερε πως η έκρηξη ήταν πολύ ισχυρή, προσθέτοντας πως εκρηκτικός μηχανισμός είχε πιθανότατα τοποθετηθεί στο λεωφορείο.

Το πρακτορείο Reuters δηλώνει ακόμα πως το αεροδρόμιο έχει τώρα κλείσει και οι πτήσεις εκτρέπονται στο αεροδρόμιο της πόλης Βάρνα.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Βενιαμίν Νετανιάχου, δήλωσε ότι όλα δείχνουν ότι πίσω από την επίθεση βρίσκεται το Ιράν και τόνισε πως το Ισραήλ θα απαντήσει αποφασιστικά.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Άβιγκτορ Λίμπερμαν ήρθε σε επικοινωνία με τον βούλγαρο ομόλογό του, ο οποίος μετέβη στον τόπο της τραγωδίας.

Ο κ. Λίμπερμαν συγκάλεσε εκτάκτως στο υπουργείο Εξωτερικών. Η βουλγαρική αστυνομία διεξάγει έρευνες προκειμένου να διαπιστώσει τα αίτια της έκρηξης.

Σύμφωνα με την βουλγαρική εφημερίδα Dnewnik, οι ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες είχαν προειδοποιήσει τις βουλγαρικές υπηρεσίες ασφάλειας από τον Ιανουάριο για πιθανό χτύπημα σε έναν χειμερινό αθλητικό προορισμό.

Προσθέτει ότι οι ισραηλινοί είχαν παρακαλέσει τις αρχές σε Ελλάδα και Βουλγαρία να ενισχύσουν τα μέτρα ασφαλείας στα σύνορα όταν πρόκειται για λεωφορεία με ισραηλινούς τουρίστες.

Πηγή: skai.gr