Ο Μπερλουσκόνι στο Ιράκ

Ο σθεναρός υποστηρικτής της πολιτικής Μπους για το Ιράκ, συντηρητικός πρωθυπουργός της Ιταλίας, συναντήθηκε με τον διοικητή των ιταλικών στρατευμάτων στο ιρακινό έδαφος καθώς και με την Μπάρμπαρα Κοντίνι, που είναι η ιταλίδα εκπρόσωπος της προσωρινής διοίκησης της συμμαχίας υπό τον Πολ Μπρέμερ, υπεύθυνη για το νότιο τμήμα του Ιράκ.
«Είχε μια σύντομη ενημέρωση από τον διοικητή, και στη συνέχεια συνομιλία με την κ. Κοντίνι ενώ αμέσως μετά επισκέφθηκε τους ιταλούς στρατιώτες», δήλωσε στον Τύπο η Πάολα ντε λα Κάζα, αξιωματούχος της προσωρινής διοίκησης αρμόδια για την περιοχή στάθμευσης των ιταλικών στρατευμάτων.
«Ηταν πραγματική έκπληξη για όλους, οι στρατιώτες μετά από το πρώτο σοκ άρχισαν τις επευφημίες και τα χειροκροτήματα φανερά ικανοποιημένοι από την επίσκεψη», πρόσθεσε η ίδια. Ο κ. Μπερλουσκόνι ευχαρίστησε θερμά τους ιταλούς στρατιώτες για τη συνεισφορά τους στην αποκατάσταση της ειρήνης και της δημοκρατίας στο Ιράκ και υποστήριξε πλήρως τις ενέργειες των επικεφαλής τους.
«Μπράβο, η χώρα είναι περήφανη για σας. Χάρη σε σάς λαβαίνω καθημερινά συγχαρητήρια από τη διεθνή κοινότητα. Και ο αμερικανός πρόεδρος Τζόρτζ Μπους μου εξέφρασε τη μεγάλη ικανοποίησή του», τόνισε ο κ. Μπερλουσκόνι στους στρατιώτες μόλις έφτασε στο στρατόπεδο Μίτικα στην πόλη Νασιρίγια. Καταλήγοντας ο κ. Μπερλουσκόνι επισήμανε ότι «η παρουσία των ιταλικών στρατευμάτων στο Ιράκ δείχνει ότι η Ιταλία είναι μια χώρα ικανή να φέρει στον κόσμο τις αξίες του δικαίου και του πολιτισμού». Αργότερα το μεσημέρι ο ιταλός πρωθυπουργός θα φάει μαζί με τους σκληρά δοκιμαζόμενους -ειδικά το τελευταίο διάστημα- ιταλούς στρατιώτες, οι οποίοι αντιμετωπίζουν σε καθημερινή βάση τις αιματηρές επιθέσεις σιιτών ανταρτών, και αμέσως μετά θα επιστρέψει στη Ρώμη.
Πηγή: skai.gr