Χιλιάδες προσκυνητές στα Ιεροσόλυμα

Μεγάλο είναι το κύμα των προσκυνητών που έρχεται από την Κύπρο. Πολλοί από αυτούς βρίσκονται στα Ιεροσόλυμα από τη Μ. Δευτέρα και θα παραμείνουν μέχρι και αύριο. Τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια. Μέσα στην ιερή πόλη είναι μεν διακριτικά αλλά έξω από αυτή εκατοντάδες πάνοπλοι αστυνομικοί περιπολούν καθ` όλη τη διάρκεια του 24ωρου.
Η σχολαστικότητα και τα αυστηρότατα μέτρα ασφαλείας έχουν δημιουργήσει από το πρωί εκνευρισμό μεταξύ των προσκυνητών με αποτέλεσμα σε πολλές περιπτώσεις να διαπληκτίζονται αστυνομικοί με προσκυνητές ακόμη και στις πύλες του ναού της Αναστάσεως.
Ο πατριάρχης Ιεροσολύμων Ειρηναίος ετοιμάζεται από νωρίς για τη μεγάλη τελετή. Ηδη από το πρωί έφτασαν εδώ με ειδική πτήση της Ολυμπιακής οι υφυπουργοί Εξωτερικών Π. Σκανδαλάκης, Πολιτισμού Π. Τατούλης και Γεωργικής Ανάπτυξης Ευάγγελος Μπασιάκος.
Μαζί τους αρκετοί προσκυνητές από την Ελλάδα προκειμένου να παρακολουθήσουν την τελετή και στη συνέχεια να συμμετάσχουν στη μεταφορά του Αγίου Φωτός στην Αθήνα. Ο Έξαρχος του Αγίου Τάφου Αρχιμανδρίτης Θεόκτιστος μεταφέρει το Φως με ειδική πτήση των Ολυμπιακών Αερογραμμών όπως κάθε χρόνο. Από το αεροδρόμιο με ειδικές πτήσεις θα φτάσει το Αγιο Φως και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της χώρας.
Πηγή: skai.gr