Προειδοποίηση από τη Νέα Ζηλανδία να αποφεύγονται τα ταξίδια στην Τουρκία

Η κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας συνυπέγραψε την προειδοποίηση της Αυστραλίας προς τους υπηκόους της να μην ταξιδεύσουν στην Τουρκία για τις εκδηλώσεις της επετείου της στρατιωτικής επιχείρησης στην Καλλίπολη κατά τον Α` Παγκόσμιο Πόλεμο, λόγω της ανησυχίας για πιθανές τρομοκρατικές επιθέσεις.
Ο υπουργός Εξωτερικών Φιλ Γκοφ ανακοίνωσε πως η χώρα του αναβάθμισε το επίπεδο ασφαλείας της προειδοποίησης, που συνιστά στους Νεοζηλανδούς να αποφεύγουν τις μη απαραίτητες μετακινήσεις τους προς την Τουρκία, περιλαμβανομένης και της περιοχής της Καλλίπολης.
Χιλιάδες Νεοζηλανδοί κι Αυστραλοί ταξιδεύουν κάθε χρόνο στην Τουρκία για να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις για την επέτειο της 25ης Απριλίου, ημέρα που στρατιώτες από τις δύο χώρες αποβιβάσθηκαν το 1915 στη Χερσόννησο της Καλλίπολης κατά την έναρξη μίας αποτυχημένης εκστρατείας που στόχο είχε να καταληφθεί ο έλεγχος των Στενών των Δαρδανελίων. Στην επιχείρηση εκείνη το Στρατιωτικό Σώμα Αυστραλίας -Νέας Ζηλανδίας (ANZAC) είχε υποστεί μεγάλες απώλειες.
Πηγή: skai.gr