Ολάντ: Χωρίς την αποχώρηση Ασαντ δεν υπάρχει λύση στη Συρία

Δεν είναι δυνατή μια λύση στη Συρία χωρίς «την αποχώρηση του Μπασάρ αλ Άσαντ», δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, αναφερόμενος στον Σύρο πρόεδρο, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο Παρίσι μαζί με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν.
"Δεν είναι δυνατή μια λύση» στη Συρία χωρίς «την αποχώρηση του προέδρου της, σημείωσε ο Ολάντ, υπογραμμίζοντας ότι «το καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ έχει φερθεί με απαράδεκτο και ανυπόφορο τρόπο και έχει διαπράξει ενέργειες που το καθιστούν ακατάλληλο».
"Θα πρέπει να υπάρξουν κυρώσεις» κατά του συριακού καθεστώτος, πρόσθεσε και σημείωσε: «Πιστεύω ότι ουσιαστικό κομμάτι μιας πολιτικής λύσης είναι οι περισσότερες κυρώσεις».
Η θέση της πρώην πρωθυπουργού της Ουκρανίας Γιούλια Τιμοσένκο δεν είναι στη φυλακή, δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Παρίσι μαζί με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν.
"Η θέση της δεν είναι στη φυλακή», σημείωσε ο Ολάντ, ο οποίος αιτιολόγησε εκ νέου την άρνησή του, όπως και αυτή των υπουργών του, να επισκεφθούν την Ουκρανία για το Euro 2012.
Πηγή: skai.gr