Κλείσιμο

Οι μουσουλμάνοι λένε όχι στην τρομοκρατία

Οι μουσουλμάνοι της Μαδρίτης αναμένεται να πραγματοποιήσουν σήμερα το δικό τους συλλαλητήριο για τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Μαρτίου, μία ημέρα αφότου οι Ισπανοί έστειλαν ηχηρό μήνυμα στο νέο πρωθυπουργό της χώρας να από αποσύρει τα ισπανικά στρατεύματα από το Ιράκ.
Οι διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα αργά το βράδυ του Σαββάτου ήταν μια υπενθύμιση στον Χοσέ Λουίς Ροντρίγκεθ Θαπατέρο ότι θα πρέπει να τηρήσει τις προεκλογικές υποσχέσεις του και να αποσύρει τους 1.300 Ισπανούς στρατιώτες από το Ιράκ, εκτός και αν τον έλεγχο της κατάστασης αναλάβει ο ΟΗΕ.
«Θέλουμε πίσω τους στρατιώτες μας, με ή χωρίς τον ΟΗΕ. Αν (ο Θαπατέρο) δεν εκπληρώσει τις προσδοκίες των νέων, των εργαζομένων, θα ξαναβγούμε στους δρόμους» δήλωσε ένας φοιτητής που μετείχε στη διαδήλωση.
Σήμερα, ημέρα που έχει οριστεί ως Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσων, οι μουσουλμάνοι της Μαδρίτης θα εκφράσουν και αυτοί την οργή τους για τις επιθέσεις στις οποίες έχασαν τη ζωή του περισσότεροι από 200 άνθρωποι και 1.800 τραυματίστηκαν.
Έξι Μαροκινοί περιλαμβάνονται στους δέκα υπόπτους που έχουν συλληφθεί μέχρι στιγμής και πολλοί Μαροκινοί της Μαδρίτης εκφράζουν φόβους για αντίποινα εναντίον των μουσουλμάνων κατοίκων της πόλης.
Πηγή: skai.gr