Αρχίζουν οι συναντήσεις για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν

Στην Τεχεράνη έφθασε ο επικεφαλής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (IAEA), Γιουκίγια Αμάνο, ο οποίος θα έχει συναντήσεις με κορυφαίους ιρανούς αξιωματούχους ενόψει της δεύτερης συνόδου για το πυρηνικό πρόγραμμα της περσικής χώρας, που θα διεξαχθεί στη Βαγδάτη.

Τον Γιουκίγια Αμάνο υποδέχθηκε ο πρεσβευτής του Ιράν στην IAEA, που εδρεύει στη Βιέννη, Αλί Ασγάρ Σολτανιέχ.

Κατά τη διάρκεια της μονοήμερης επίσκεψής του, ο κ. Αμάνο θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών του Ιράν, Αλί Ακμπάρ Σαλεχί, τον επικεφαλής της εγχώριας υπηρεσίας ατομικής ενέργειας, Φερεϊντούν Αμπασί και το διαπραγματευτή της Τεχεράνης για το πυρηνικό της πρόγραμμα, Σαΐντ Τζαλιλί, ο οποίος θα ηγηθεί της ιρανικής αντιπροσωπείας στις συνομιλίες της Τετάρτης στη Βαγδάτη.

Πριν αναχωρήσει για την Τεχεράνη, ο κ. Αμάνο εξέφρασε την ελπίδα ότι θα υπάρξει συμφωνία με το Ιράν προειδοποιώντας όμως ότι τίποτε δεν είναι βέβαιο.

Σημείωσε ακόμη ότι οι συνομιλίες με ανώτατους Ιρανούς αξιωματούχους μπορεί να βοηθήσουν να συμφωνηθούν οι όροι και οι προϋποθέσεις για την πρόσβαση των επιθεωρητών της IAEA σε πυρηνικές εγκαταστάσεις, έγγραφα και πρόσωπα.
Πηγή: skai.gr