Υπέρ των γάμων ομοφυλοφίλων ο Ομπάμα

Υπέρ του γάμου των ομοφυλοφίλων τάχθηκε ο  Αμερικανός πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC.

«Για μένα προσωπικά, είναι σημαντικό να διαβεβαιώσω τους αμερικανούς πολίτες ότι πιστεύω πως ομοφυλόφιλα ζευγάρια θα πρέπει να μπορούν να παντρευτούν», είπε.
Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι αυτή είναι η προσωπική του άποψη κι ότι για το θέμα θα πρέπει να αποφασίζουν οι Πολιτείες.

Η Εθνική Ένωση Ομοφυλόφιλων στις ΗΠΑ καλωσόρισε την δήλωση του αμερικανού Προέδρου, λέγοντας ότι ο κ. Ομπάμα έγραψε ιστορία, αφού είναι ο πρώτος εν ενεργεία αμερικανός Πρόεδρος που εξέφρασε την υποστήριξη του στους γάμους ομοφυλόφιλων.
 
Για "μήνυμα ελπίδας στη νέα γενιά ομοφυλόφιλων ατόμων", έκανε λόγο η οργάνωση για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων Human Rights Campaign.

Την ίδια ωρα,  ο πιθανός υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για το προεδρικό χρίσμα του κόμματος, Μιτ Ρόμνεϊ, δηλωσε σε δημοσιογράφους ότι ο ίδιος πιστεύει πως η έννοια του γάμου είναι η σχέση μεταξύ ενός άντρα και μιας γυναίκας.

Το σχόλιο του αμερικανού Προέδρου έγινε μια μέρα μετά από ψηφοφορία στην πολιτεία της Βόρειας Καρολίνας από την οποία προέκυψε η έγκριση τροπολογίας του πολιτειακού συντάγματος που ορίζει τον γάμο ως ένωση δύο προσώπων του αντίθετου φύλου. Η ψηφοφορία αυτή αλλάζει άρθρο του συντάγματος της πολιτείας που ανέφερε ότι «ο γάμος μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας είναι η μόνη νόμιμη ένωση που θεωρείται έγκυρη και αναγνωρίσιμη».

Την Κυριακή, και ο αμερικανός αντιπρόεδρος είχε αναφέρει σε τηλεοπτική του συνέντευξη ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα με τους γάμους ομοφυλόφιλων.
Πηγή: Πηγή: VOA