Κλείσιμο

Ο Αλμοδόβαρ θα επιθυμούσε να δει ο Πάπας τη νέα του ταινία

«Θα ήθελα να βρισκόταν κι ο Πάπας στην πρώτη προβολή της ταινίας μου. Όμως ασφαλώς δεν πρόκειται να κάνω μία ιδιωτική προβολή, όπως έπραξε ο Μελ Γκίμπσον», για την ταινία του «Τα Πάθη» του Χριστού, τονίζει ο διάσημος σκηνοθέτης, σε δηλώσεις του που δημοσιεύονται στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας Ελ Παΐς.
Η νέα ταινία του Αλμοδόβαρ, με την οποία θα ανοίξει το 57ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου στις Κάννες, στις 12 Μαΐου, δεν αποτελεί ένα «διακανονισμό των λογαριασμών με τον κλήρο», όπως επιμένει ο δημιουργός της.
«Η χρονική απόσταση μου επέτρεψε να βρω έναν πιο αποστασιοποιημένο τόνο», για να προσεγγίσω το θέμα», τόνισε ο ίδιος, αποκαλύπτοντας πως χρειάσθηκε δέκα χρόνια για να γράψει το σενάριο της ταινίας.
«Το σχολείο δεν με τραυμάτισε. Όμως εκείνο που με τρομοκρατεί είναι η εκπαίδευση που βασίζεται στην απουσία της αμαρτίας. Εντούτοις, υπήρχαν πράγματα που με σαγήνευαν στο σχολείο, όπως το ότι ψάλλαμε στα λατινικά», τόνισε ο ίδιος.
Το La mala educaciόn αφηγείται την ιστορία δύο νεαρών αγοριών, τα οποία ανακαλύπτουν τον έρωτα, τον κινηματογράφο και τον φόβο στα χρόνια του `60, σε ένα θρησκευτικό λύκειο, το οποίο διευθύνει ο πατήρ Μανόλο. Στα τέλη της δεκαετίας του `70 και κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του `80, τα τρία αυτά πρόσωπο θα χρειασθεί να ξαναβρεθούν.
Πηγή: skai.gr