Η συνεχής εργασία χωρίς διακοπές μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την υγεία σας (infographic)

Η βρετανική ιστοσελίδα σύγκρισης τιμών Confused.com δημιούργησε ένα infographic (ή γράφημα) του τρόπου που οι άνθρωποι συνήθως παίρνουν την άδειά τους και αναλύει γιατί πρέπει να ξεφεύγουμε πιο συχνά από την εργασία μας, έστω για λίγες μόνο μέρες.

Το γράφημα απεικονίζει την αυξανόμενη τάση των εργαζομένων να παίρνουν λιγότερη άδεια εξαιτίας του φόβου απώλειας της θέσης εργασίας τους εν μέσω οικονομικής κρίσης.

Οι χώρες που έχουν την μεγαλύτερη ετήσια άδεια (30 μέρες) είναι οι Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία και Δανία.

Οι περισσότεροι προτιμούν να περνούν τις διακοπές τους στην παραλία κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Αλλά ακόμα και στις διακοπές τους, πολλοί άνθρωποι δεν ξέρουν πως να χαλαρώσουν.

Σύμφωνα με το γράφημα, πρέπει να παίρνουμε την άδεια που μας αναλογεί για να απολάυσουμε περισσότερο την ζωή, να είμαστε πιο παραγωγικοί και να ζούμε περισσότερο.

Όσοι παίρνουν όλη την άδειά τους αισθάνονται μεγαλύτερη ικανοποίηση από τη ζωή τους, έχουν μικρότερες πιθανότητες να είναι καταθλιπτικοί, τεταμένοι, κουρασμένοι και άυπνοι, ενώ απολαμβάνουν περισσότερο τη δουλειά τους. Πιο σημαντικό απ'όλα: οι διακοπές μειώνουν το ρίσκο θανάτου κατά 20%.

Δείτε σε λεπτομέρεια όλη τη μελέτη παρακάτω:

Πηγή: skai.gr