Τουλούζη: Ταμπουρωμένος ο φερόμενος δράστης, συνελήφθη ο αδελφός του (upd)

Συγκεχυμένες παραμένουν οι πληροφορίες για την επιχείρηση επίλεκτης ομάδας της γαλλικής αστυνομίας σε πενταόροφη πολυκατοικία στην Τουλούζη. Νωρίτερα το πρακτορείο Ρόιτερς μετέδωσε ότι συνελήφθη τις πρώτες πρωινές ώρες στη Τουλούζη ο νεαρός που φαίνεται ότι συνδέεται με το μακελειό στο εβραϊκό σχολείο της πόλης και τις δολοφονίες στρατιωτών πριν από μερικές ημέρες στην κοντινή περιοχή Μοντομπάν.

Απο κοντά παρακολουθεί την επιχείρηση και ο γάλλος υπουργός Εσωτερικών Κλοντ Γκέντ (Claude Gueant).
Δήλωσε ότι έχει ήδη συλληφθεί ο αδελφός του και πως η μητέρα του βρίσκεται επί τόπου στις διαπραγματεύσεις και προσπαθεί μνα το πείσει να παραδοθεί. Είπε ακόμα  ότι έχει διαπράξει και άλλες αξιόποινες πράξεις σε γαλλικό έδαφος. Έχει στην κατοχή του ένα καλάζνικοφ και άλλα όπλα και η διαπραγμάτευαση γίνεται απο την πόρτα.
Διεθνή μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι είναι αλγερινής καταγωγής και κατά 99% πρόκειται για τον δράστη της αιματηρής επίθεσης στο σχολείο. Δήλωσε ότι είναι Μοτζαχεντίν μέλος της Αλ Κάιντα και το έκανε για να εκδικηθεί το θάνατο μικρών παιδιών στην Παλαιστίνη και να πλήξει το γαλλικό στρατό.
Στην επιχείρηση έχουν τραυματιστεί ελαφρά δύο αστυνομικοί. ο

Όπως διέρρευσε από ανακριτικές πηγές υπάρχει ισχυρές ενδείξεις ότι πρόκειται για τον δράστη των επιθέσεων . «Υπήρξε μια πολύτιμη πληροφορία την οποία ακολούθησαν οι αρχές» για να φθάσουν στο δράστη, έλεγαν. Ο ύποπτος τράβηξε την προσοχή των αρχών από τα συχνά ταξίδια του στις περιοχές που υπάρχουν αναταραχές, στα σύνορα μεταξύ Πακιστάν και Αφγανιστάν

Στην επίθεση στο εβραϊκό σχολείο σκοτώθηκαν ένας δάσκαλος και τρεις μαθητές. Το αεροσκάφος που μεταφέρει τις σορούς με περίπου 50 συγγενείς και τον γάλλο υπουργό Εξωτερικών Αλέν Ζιπέ προσγειώθηκε τα ξημερώματα στο Τελ Αβίβ. Τα θύματα θα κηδευτούν σήμερα, Τετάρτη, το πρωί στην Ιερουσαλήμ.
Πηγή: skai.gr