Κλείσιμο

Θορυβώδης... η τελετή αποχώρησης του Κρίστιαν Βουλφ

Κάτι από.. Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής θύμιζε την Πέμπτη η τελετή αποχώρησης του Κρίστιαν Βουλφ από την προεδρία, καθώς διαδηλωτές χρησιμοποίησαν βουβουζέλες σε μια πρωτότυπη διαμαρτυρία εναντίον του...

Περίπου 250 διαδηλωτές άρχισαν να φυσούν τις περίφημες βουβουζέλες ενώ η στρατιωτική μπάντα αγωνιζόταν να καλύψει τον (ενοχλητικό) ήχο τους.

Ο Βουλφ παραιτήθηκε τον περασμένο μήνα, μετά από μπαράζ σκανδάλων που προκάλεσε τη δυσαρέσκεια της κοινής γνώμης. Χαρακτηριστικό είναι, σύμφωνα με τη Bild, ότι περίπου 160 από τους συνολικά 369 προσκεκλημένους της εκδήλωσης επέλεξαν να μην παραστούν.

Πάντως, η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και το μεγαλύτερο μέρος του γερμανικού υπουργικού συμβουλίου παρακολούθησε την τελετή στους κήπους του προεδρικού μεγάρου.

«Κάποιος που απέτυχε στη θητεία του έχει μια αποχαιρετιστήρια τελετή σα να έκανε σπουδαία πράγματα για τη Γερμανία» δήλωσε καυστικά ο επικεφαλής του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

Η τελετή αποχώρησης που ζήτησε ο Βουλφ, με παιάνες, στρατιωτικούς χαιρετισμούς και ανάκρουση του εθνικού ύμνου, θεωρήθηκε υπερβολικά πομπώδης, ειδικά σε σχέση με την προσφορά του στο αξίωμα του γερμανού προέδρου.
Πηγή: skai.gr