Συρία: Συνεχίζεται η διεθνής πίεση εν μέσω νέων επεισοδίων στη χώρα

Στη Δαμασκό μεταβαίνει σήμερα, Τετάρτη, η διευθύντρια ανθρωπιστικών υποθέσεων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, Βάλερι Έιμος.

Σκοπός της επίσκεψης είναι να ασκηθεί πίεση στην κυβέρνηση Άσαντ, προκειμένου να σταματήσει η χρήση βίας και να επιτραπεί η είσοδος σε ανθρωπιστική βοήθεια.

Σημειώνεται ότι νέο σχέδιο ψηφίσματος για τον τερματισμό των βιαιοτήτων στη Συρία αναμένεται να υποβάλλουν στον ΟΗΕ οι ΗΠΑ, ενώ και ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ζητά απ’ την Δαμασκό να ανοίξει γρήγορα ανθρωπιστική δίοδο για την χορήγηση βοήθειας στους αμάχους..

Από την πλευρά του ο Μπασάρ αλ-Άσαντ, σε συνάντηση που πραγματοποίησε σήμερα με την πρόεδρο της Επιτροπής Σύρο-ουκρανικής Φιλίας της Ουκρανικής βουλής, και μεταδίδει το συριακό πρακτορείο SANA, δήλωσε ότι «ο συριακός λαός με την επίγνωση και τη βούλησή του απέτρεψε τα ξένα σχέδια για την αποσταθεροποίηση της Συρίας».

Ταυτόχρονα, οι αιματοχυσία εντός των συνόρων της Συρίας συνεχίζεται, με τουλάχιστον 45 ανθρώπους να έχουν χάσει τη ζωή τους από εχθές στις επαρχίες Ντεράα, Ιντλίμπ και Χομς, ενώ περισσότεροι από 2.000 Σύροι, κυρίως γυναίκες και παιδιά, έχουν καταφύγει τις τελευταίες δύο ημέρες στο γειτονικό Λίβανο, προκειμένου να γλιτώσουν από τις συγκρούσεις, κυρίως σύμφωνα με τον ΟΗΕ.
Πηγή: skai.gr