Συνεργασία Αυστρίας-ΗΠΑ κατά της τρομοκρατίας

Η πλήρης σύμπτωση απόψεων ανάμεσα σε Ουάσινγκτον και Βιένη, στο θέμα της πολιτικής ασφάλειας, διαπιστώθηκε κατά τις σημερινές συνομιλίες του Αμερικανού υπουργού Δικαιοσύνης, Τζον Εσκροφτ στην αυστριακή πρωτεύουσα, με τον Αυστριακό καγκελάριο, Βόλφγκανγκ Σιούσελ και τον υπουργό Εσωτερικών, Ερνστ Στράσερ.
Απαντώντας μετά τις συνομιλίες του σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ως προς το ενδεχόμενο απειλής της Αυστρίας από την τρομοκρατική οργάνωση «Αλ Κάιντα» ή άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις, ο Αμερικανός υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε πως κανένα έθνος δεν είναι άτρωτο απέναντι στην παγκόσμια απειλή της τρομοκρατίας.
Ο Αυστριακός υπουργός Εσωτερικών, Ερνστ Στράσερ τόνισε την πλήρη σύμπτωση απόψεων με τις ΗΠΑ σε βασικά θέματα, όπως καταπολέμηση τρομοκρατίας και παράνομης διακίνησης ανθρώπων, αλλά και του αγώνα κατά της διαφθοράς, της παραγωγής και διακίνησης ναρκωτικών, αλλά και κατά της παιδικής πορνογραφίας.
Ο κ. Στράσερ επισήμανε την εντατική και πετυχημένη συνεργασία των αυστριακών αρχών με τις αμερικανικές, στο πλαίσιο της οποίας, όπως είπε, η παροχή τεχνογνωσίας δεν είναι μονόδρομος, παραπέμποντας στην εκπαίδευση Αμερικανών ένοπλων συνοδών πτήσεων (φρουρών) από Αυστριακούς ειδικούς, ή την εκπαίδευση Ιρακινών αστυνομικών από Αυστριακούς στην Ιορδανία.
Πηγή: skai.gr