Αίγυπτος: 13 νεκροί από την κακοκαιρία

13 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από χθες στην Αίγυπτο εξαιτίας της κακοκαιρίας, ενώ νωρίς το πρωί διακόπηκε η κυκλοφορία στην διώρυγα του Σουέζ εξαιτίας των ισχυρών ανέμων. Στην περιοχή έκλεισαν και αρκετοί δρόμοι, καθώς η σχεδόν μηδενική ορατότητα ήδη κόστισε τη ζωή σε έξι επιβάτες οχημάτων. Οκτώ αεροδρόμια στη χώρα έχουν κλείσει και οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι οι κακές καιρικές συνθήκες θα συνεχιστούν μέχρι την Δευτέρα.
Στην Τουρκία, τέσσερεις άνθρωποι πέθαναν απο υποθερμία κατά τα τελευταία 24ωρα- μεταξύ των οποίων και ένας 13χρονος μαθητής. Χθες, μεγάλο τμήμα της Κωνσταντινούπολης παρέμεινε χωρίς ηλεκτρικό και νερό, ενώ σχολεία, πανεπιστήμια καθώς και το χρηματιστήριο, παρέμειναν κλειστά.
Στο Ισραήλ, τουλάχιστον 112 άτομα μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία εξαιτίας αναπνευστικών προβλημάτων που προκάλεσε η χιονοθύελλα, στο βόρειο τμήμα της χώρας, και η αμμοθύελλα, στο νότιο.
Στη Βουλγαρία, πολλές περιοχές, κυρίως στο βόρειο και στο ανατολικό τμήμα, κηρύχθηκαν σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Σε τουλάχιστον 188 χωριά έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση και σε πάνω από 50, η υδροδότηση.
Η κακοκαιρία προκάλεσε πολλά προβλήματα και στη Σερβία, όπου δεκάδες άτομα μεταφέρθηκαν χθες στα νοσοκομεία με κατάγματα από πτώσεις στους παγωμένους δρόμους. Συνολικά, έχουν σημειωθεί από χθες 229 τροχαία, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τρεις άνθρωποι και να τραυματιστούν 25.
Στη Ρώμη, χιόνισε το πρωί για πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια, ενώ στις Αλπεις, το θερμόμετρο έδειξε -17, 2 βαθμούς.
Πηγή: skai.gr