Σε κατάσταση συναγερμού η Κωνσταντινούπολη λόγω χιονιού

Κατάσταση συναγερμού έχουν σημάνει για δεύτερη ημέρα οι αρχές στην Κωνσταντινούπολη καθώς η χθεσινή χιονοθύελλα παρέλυσε πλήρως την κυκλοφορία και προκάλεσε εκτεταμένες διακοπές στην ηλεκτροδότηση και την υδροδότηση της πόλης.
Τουλάχιστον 4.000 οδηγοί εγκλωβίστηκαν λόγω του χιονιού στη διάρκεια της νύχτας στα αυτοκίνητά τους στο κέντρο και στα προάστεια της πόλης ενώ και σήμερα η κυκλοφορία διεξάγεται με μεγάλες δυσκολίες, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NTV.
Ένα μεγάλο τμήμα στην ευρωπαϊκή ακτή της πόλης παραμένει εδώ και 14 ώρες χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να μην μπορούν να ζεσταθούν παρά τις πολικές θερμοκρασίες που επικρατούν.
«Δεν έχουμε ηλεκτρικό, ούτε νερό ούτε θέρμανση από χθες στις 19.00. Είναι ανυπόφορη η ζωή μας» δήλωσε ο 37χρονος Μουράτ Ακιντσί. «Δεν έχω δει τέτοια κατάσταση εδώ και 12 χρόνια που μένω στην πόλη» πρόσθεσε.
Οι αρχές επιστράτευσαν ακόμη και άρματα μάχης για να ανοίξουν τους δρόμους και να απεγκλωβίσουν εκατοντάδες αυτοκίνητα που είχαν αποκλειστεί από το χιόνι, μετέδωσε το πρακτορείο Ανατολή.
Το χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης παρέμεινε σήμερα κλειστό λόγω της κακοκαιρίας, ενώ με απόφαση του κυβερνήτη της πόλης, Μουαμέρ Γκιουλέρ έκλεισαν τα σχολεία και τα πανεπιστήμια.
Πηγές: ΑΠΕ - Γαλλ. Πρακτ.

Πηγή: skai.gr