Έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας για τον Τζορτζ Μπους

Την ετήσια ομιλία του για την Κατάσταση του Έθνους θα εκφωνήσει απόψε στο Κογκρέσο ο αμερικανός πρόεδρος. Ο Τζορτζ Μπους αναμένεται να αναφερθεί στις προτεραιότητές του στο μέτωπο του επονομαζόμενου πολέμου κατά της τρομοκρατίας, καθώς και σε αυτό της αμερικανικής οικονομίας.
Πρόκειται για την τελευταία του ομιλία για την Κατάσταση του Έθνους πριν τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.
Σύμφωνα με κύκλους στην Ουάσινγκτον, ο Τζορτζ Μπους θα υπερασπιστεί τον πόλεμο στο Ιράκ παρά το γεγονός ότι ο αριθμός των νεκρών αμερικανών στη χώρα υπερβαίνει πλέον τους 500. «Ελπίζω ο πρόεδρος να ελέγξει τρεις φορές τα στοιχεία του αυτή τη φορά, γιατί η προηγούμενη ομιλία για την Κατάσταση του Έθνους ήταν γεμάτη ανακρίβειες», δήλωσε γερουσιαστής των Δημοκρατικών, αναφερόμενος στις κατηγορίες που εξαπέλυσε πέρυσι ο κ. Μπους κατά του καθεστώτος Χουσεϊν για κατοχή όπλων μαζικής καταστροφής.
Αυτή τη φορά, αναμένεται μεταξύ άλλων να αναφερθεί στην απόφαση της Λιβύης να εγκαταλείψει το πυρηνικό της πρόγραμμα, αλλά και στις συνομιλίες που βρίσκονται σε εξέλιξη με θέμα το αντίστοιχο πρόγραμμα της Βορείου Κορέας.
Ο αμερικανός πρόεδρος έδωσε πάντως μια πρόγευση της ομιλίας του, στο εβδομαδιαίο ραδιοφωνικό του μήνυμα. Όπως επεσήμανε μεταξύ άλλων, «οι τρομοκράτες παραμένουν επικίνδυνοι και θα εξακολουθήσουμε να τους καταδιώκουμε μέχρι να εξουδετερωθούν.»
Σε ό,τι αφορά τα εσωτερικά ζητήματα, ο Τζορτζ Μπους είπε πως χάρη στις περικοπές φόρων, η αμερικανική οικονομία σημείωσε το τρίτο τετράμηνο του 2003, τους ταχύτερους ρυθμούς ανάπτυξης των τελευταίων είκοσι χρόνων.
Κατά την αποψινή του ομιλία, αναμένεται μεταξύ άλλων να προχωρήσει σε προτάσεις για τη μείωση της ανεργίας αλλά και να καλέσει το Κογκρέσο να καθιερώσει τις φορολογικές περικοπές.
Πηγή: skai.gr