Συρία: Πυρά εναντίων συγκεντρωμένου πλήθους

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν στη Συρία, από πυρά κυβερνητικών δυνάμεων ασφαλείας, που επιχείρησαν να διαλύσουν συγκεντρωμένο πλήθος κατά τη διάρκεια νεκρώσιμης τελετής στη Δαμασκό, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

Οι δυνάμεις ασφαλείας χρησιμοποίησαν και χημικά εναντίον των περίπου 15.000 ατόμων που είχαν συγκεντρωθεί για την κηδεία τριών διαδηλωτών.

Την Παρασκευή, μετά την προσευχή, άνδρες των συριακών δυνάμεων ασφαλείας σκότωσαν τους τρεις διαδηλωτές που συμμετείχαν σε μία μεγάλη κινητοποίηση εναντίον του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ στην πρωτεύουσα.

.Παράλληλα, συνεχίζονται οι επιθέσεις των δυνάμεων ασφαλείας στην Χομς, παρά το χθεσινό ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, που ενέκρινε το σχέδιο του Αραβικού Συνδέσμου, το οποίο προβλέπει την αποχώρηση του προέδρου Μπασάρ Αλ Άσαντ από την εξουσία.

Η συριακή αντιπολίτευση κάνει λόγο για περισσότερους από 56 νεκρούς, μέσα σε ένα 24ωρο.

Στο μεταξύ, στη Δαμασκό βρίσκεται ο υφυπουργός Εξωτερικών της Κίνας Ζάι Τζουν, ο οποίο απηύθυνε έκκληση σε όλες τις πλευρές να σταματήσουν τη βία. Ο Τζουν συναντήθηκε με το Άσαντ και εξέφρασε την υποστήριξη του Πεκίνου στο σχέδιο του σύρου προέδρου να οργανώσει δημοψήφισμα.
Πηγή: skai.gr