Το Ρίο ντε Τζανέιρο διεκδικεί τη διοργάνωση των Ολυμπιακών του 2012

Το Ρίο ντε Τζανέιρο αποκάλυψε σήμερα την «ιστορική» του προσπάθεια για να φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 και υποσχέθηκε ότι όλες οι εγκαταστάσεις θα βρίσκονται σε ακτίνα 26 χιλιομέτρων.
«Το σχέδιο αυτό είναι καταπλητκιτκό, εξαιρετικό, μοναδικό και ιστορικό γιατί για πρώτη φορά όλες οι εγκαταστάσεις θα βρίσκονται εντός της αστικής περιμέτρου», δήλωσε ο πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής της Βραζιλίας Κάρλος Αρτουρ Νούζμαν. «Μπορώ να σας εγγυηθώ ότι το σχέδιο αυτό θα ενθουσιάσει όλο τον κόσμο», δήλωσε ο ίδιος μιλώντας σε κυβερνητικούς και αθλητικούς παράγοντες μεταξύ των οποίων και ο πρώην πρόεδρος της FIFA Τζοάο Χάβελαντζ και ο αντιπρόεδρος της Βραζιλίας Ζοζέ Αλενκάρ.
Ο Νούζμαν διαβεβαίωσε τους παρευρισκομένους ότι η Βραζιλία κατέθεσε την υποψηφιότητα της στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή στην Ελβετία στις 9.15 σήμερα. Η προθεσμία κατάθεσης των υποψηφιοτήτων λήγει απόψε τα μεσάνυχτα.
Στο σχέδιο του Ρίο περιλαμβάνεται η κατασκευή ενός Ολυμπιακού Σταδίου χωρητικότητας 80.000 ατόμων στο σημείο που βρίσκεται η πίστα αυτοκινήτων του Νέλσον Πικέ, στην οποία φιλοξενούντο οι αγώνες Γκραν Πρι της Φόρμουλα 1 στη Βραζιλία μέχρι το 1991 οπότε και μεταφέρθηκαν στο Σάο Πάολο.
Στην ίδια περιοχή θα υπάρχει πισίνα, ενώ το ολυμπιακό χωριό και τα κέντρα τύπου δεν θα απέχουν περισσότερο από 8 χιλιόμετρα από τις κεντρικές ολυμπιακές εγκαταστάσεις.
Πηγές: ΑΠΕ - Reuters - Γαλλ. Πρακτ.
Πηγή: skai.gr