Κατά της ξένης επέμβασης στη Συρία ο Οργανισμός Ισλαμικής Διάσκεψης

Ο Οργανισμός Ισλαμικής Διάσκεψης (ΟΙΔ) ζητάει μεγαλύτερη διπλωματική πίεση στην κυβέρνηση Άσαντ της Συρίας, προκειμένου να διαπραγματευτεί με την αντιπολίτευση, εκφράζοντας παράλληλα την αντίθεσή του σε οποιαδήποτε ξένη στρατιωτική ανάμιξη.

Ο κ. Εκμελεντίν Ιχσάνογλου, γενικός γραμματέας του Οργανισμού, αναφερόμενος στους πολέμους στο Ιράκ, τη Λιβύη και τη Σομαλία, τόνισε ότι μια στρατιωτική επέμβαση θα πλήξει το λαό της Συρίας.

Στο πλαίσιο της ομάδας «Φίλοι της Συρίας», διεθνείς δυνάμεις, μεταξύ των οποίων ο Αραβικός Σύνδεσμος και ο Οργανισμός Ισλαμικής Διάσκεψης, θα συναντηθούν στις 24 Φεβρουαρίου στην Τύνιδα, προκειμένου να εξετάσουν τους τρόπους ειρηνικής διευθέτησης της κρίσης.

Στο μεταξύ, αύριο η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ αναμένεται να ψηφίσει σχέδιο απόφασης που καταδικάζει την αιματηρή καταστολή στη Συρία.

Υπενθυμίζεται ότι ανάλογο σχέδιο, το οποίο κατήγγειλε τη βίαιη καταστολή του πληθυσμού από τις δυνάμεις ασφαλείας και τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, είχε ψηφιστεί από τον ΟΗΕ στις 19 Δεκεμβρίου.
Πηγή: skai.gr