Κίνα: Αρνητικές οι εξετάσεις για το ύποπτο κρούσμα SARS

Οι ιατρικές εξετάσεις έδειξαν πως ο ασθενής που νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της πόλης Σενζέν στη νότιο Κίνα πάσχει από «απλή πνευμονία» κι όχι από SARS, τονίζει σε σημερινό τηλεγράφημά του το πρακτορείο Νέα Κίνα.
«Η πόλις του Σενζέν ακολούθησε αυστηρώς τις διαδικασίες για την ανακοίνωση του κρούσματος, που έχουν τεθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας», τονίζει ο υπεύθυνος του Γραφείου Υγείας της Σενζέν. «Δεν έχει υπάρξει κανένα επιβεβαιωμένο, ή ύποπτο κρούσμα SARS στη Σενζέν από τον περασμένο χειμώνα», πρόσθεσε.
Η τουριστική κίνηση στην Κίνα γνώρισε το 2003 την πρώτη χρονιά με αρνητική ανάπτυξη από τη δεκαετία του `90 εξαιτίας της επιδημίας του Οξέως Αναπνευστικού Συνδρόμου (SARS), όπως τονίζει στο σημερινό της φύλλο η εφημερίδα Ζινγκούα Σινμπάο, επικαλούμενη στοιχεία του Εθνικού Γραφείου Τουρισμού.
Συνολικά τα έσοδα από τον τομέα σημείωσαν το περασμένο έτος μείωση κατά 12.4% εν σχέσει προς το 2002, φθάνοντας τα 487.4 δισ. γιουάν (58.9 δισ. δολάρια). Παράλληλα, οι αφίξεις ξένων παραθεριστών μειώθηκε κατά 15.1% στις 11.3 εκατ., ενώ αντίστοιχα οι Κινέζοι πραγματοποίησαν στο εσωτερικό της χώρας τους συνολικά 870 εκατ. ταξίδια, κατά 0.9% λιγότερα από το προηγούμενο έτος.
Τον Νοέμβριο του 2003 οι αφίξεις ξένων τουριστών ήσαν πάντοτε λιγότερες κατά 3.3% εν σχέσει προς τον αντίστοιχο μήνα του 2002. Ιδιαίτερα μειωμένες, κατά 21.8%, ήσαν οι αφίξεις ιαπώνων τουριστών αυτόν τον μήνα.
Πηγές: ΑΠΕ - Reuters - Γαλλ. Πρακτ.

Πηγή: skai.gr