Δίκτυο λαθρομεταναστών εξαρθρώθηκε στην Κύπρο

Οπως δήλωσε ο βοηθός αρχηγός της αστυνομίας Σωτήρης Χαραλάμπους, πρόκειται για μεγάλο και καλά οργανωμένο δίκτυο με αρχηγό Λιβανέζο, που έχει κυπριακή ιθαγένεια.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες της αστυνομίας, οι λαθρομετανάστες, αφού πλήρωναν 2 με 2,5 χιλιάδες δολάρια, μεταφέρονταν από το Λίβανο με λεωφορεία στη Συρία και στη συνέχεια στην Κωνσταντινούπολη.
Από εκεί έρχονταν αεροπορικώς στο παράνομο αεροδρόμιο Λευκονοίκου, στα κατεχόμενα, όπου διέμεναν για μερικές ημέρες σε ξενοδοχείο.
Το δίκτυο, στη συνέχεια, τους εξασφάλιζε πλαστά έγγραφα του ψευδοκράτους ότι ήταν Τουρκοκύπριοι και ακολούθως μεταφέρονταν μέσω των σημείων ελέγχου Στροβιλιών ή Περγάμου, δύο-δύο, σε σπίτι στην Ορόκλινη, κοντά στη Λάρνακα.
Οταν συγκεντρώνονταν εκεί πέντε με έξι άτομα, το κύκλωμα τους μετέφερε στην Πάφο.
Σκοπός ήταν, όταν θα έφθαναν στην Πάφο, να υποβάλουν αίτηση για παραχώρηση πολιτικού ασύλου για να μπορέσουν να παραμείνουν νόμιμα στην Κύπρο.
Μέχρι τώρα, σύμφωνα με τον κ.Χαραλάμπους, έχουν φτάσει στην Πάφο 500 άτομα τα οποία και αναζητούνται.
Ηδη, συνελήφθησαν τέσσερις λαθρομετανάστες οι οποίοι οδηγήθηκαν το πρωί στο επαρχιακό δικαστήριο Λάρνακας, ενώ, όπως είπε ο βοηθός αρχηγός της αστυνομίας, εντός της ημέρας αναμένονται και νέες συλλήψεις και πιθανόν και η σύλληψη του αρχηγού του κυκλώματος.
Το κύκλωμα, ανέφερε ο Σωτήρης Χαραλάμπους, εργάζεται με τέτοιο τρόπο, ώστε ο ένας λαθρομετανάστης να μη γνωρίζει τον άλλο.
Το μόνο που γνωρίζουν όλοι, είπε, είναι ένας αριθμός τηλεφώνου με τον οποίο επικοινωνούσαν.
Πηγή: skai.gr