Πιονγκγιάνγκ: Ο «σύντροφος» Κιμ Γιονγκ Ουν επισκέφθηκε τη σορό του πατέρα του

Την πρώτη του ηγετική εμφάνιση έκανε ο γιος του Κιμ Γιονγκ Ιλ, Κιμ Γιονγκ Ουν, ο τρίτος κατά σειρά διάδοχος της οικογένειας στην ηγεσία της Βόρειας Κορέας, ο οποίος απέδωσε τιμές στη σορό του πατέρα του.

«Ο σύντροφος Κιμ Γιονγκ Ουν, επισκέφθηκε τη σορό του συντρόφου Κιμ Γιονγκ Ιλ με αξιωματούχους του κόμματος, της κυβέρνησης και του στρατού» ανακοίνωσε το πρακτορείο ειδήσεων της χώρας.

Ο Κιμ Γιονγκ Ιλ απεβίωσε το Σάββατο από έμφραγμα. Ο θάνατός του «Αγαπημένου Ηγέτη» όπως αποκαλούνταν, ανακοινώθηκε από τα κρατικά μέσα ενημέρωσης τη Δευτέρα, ενώ η κηδεία του πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 28 Δεκεμβρίου.

Ο κινέζος πρόεδρος Χου Τζιντάο επισκέφθηκε την πρεσβεία της Βόρειας Κορέας στο Πεκίνο την Τρίτη, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του για το θάνατο του Κιμ Γιονγκ Ιλ. Η Κίνα στηρίζει τον Κιμ Γιονγκ Ουν ως ηγέτη της χώρας.

Έκκληση στην Πιονγκγιάνγκ να ακολουθήσει το δρόμο της ειρήνης μετά τον θάνατο του ηγέτη της χώρας απηύθυνε στο μεταξύ η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον.

Η αμερικανίδα ΥΠΕΞ κάλεσε ακόμη τη Βόρεια Κορέα να συνεργασθεί με τη διεθνή κοινότητα και να βελτιώσει τις σχέσεις με τις γειτονικές της χώρες.
Πηγή: skai.gr