ΗΠΑ:Nα σεβαστεί η Β. Κορέα τις υποχρεώσεις της για τα πυρηνικά

Nα σεβαστεί τις υποχρεώσεις της για τα πυρηνικά  καλούν τη Βόρεια Κορέα οι ΗΠΑ, μετά το θάνατο του ηγέτη της χώρας, Κιμ Γιονγκ-Ιλ.

"Ελπίζουμε ότι η νέα ηγεσία θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα για τη διατήρηση της ειρήνης, την ευημερία και ένα καλύτερο μέλλον για τους Βορειοκορεάτες, κυρίως ενεργώντας σύμφωνα με τις δεσμεύσεις της όσον αφορά την αποπυρηνικοποίηση", δήλωσε ο εκπρόσωπος του Αμερικανού προέδρου, Τζέι Κάρνεϊ.

"Συνεχίζουμε να τους πιέζουμε για να σεβαστούν τις διεθνείς υποχρεώσεις τους", πρόσθεσε, αρνούμενος να σχολιάσει τις συνέπειες που μπορεί να έχει ο θάνατος του Κιμ στις σχέσεις της χώρας του με τη Δύση. "Είναι πολύ νωρίς" για να ειπωθεί ο,τιδήποτε, τόνισε, υπογραμμίζοντας ότι η Βόρεια Κορέα βρίσκεται αυτήν τη στιγμή σε "περίοδο πένθους".

Από την πλευρά της, η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον, σε δηλώσεις της μετά τη συνάντηση με τον Ιάπωνα ομόλογό της (Κοϊτσίρο Γκέμπα), είπε ότι οι ΗΠΑ ελπίζουν να βελτιωθούν οι σχέσεις της Ουάσινγκτον με την Πιονγκιάνγκ αλλά "ανησυχούν για την ευημερία" των Βορειοκορεατών.
Πηγή: skai.gr