Μόσχα: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Πούτιν

Πάνω από 15.000 άνθρωποι έχουν συγκεντρωθεί το Σάββατο στο κέντρο της Μόσχας για να καταγγείλουν νοθεία στο αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών που έδωσε την εξουσία στο κόμμα Ενωμένη Ρωσία του Βλαντιμίρ Πούτιν. Με τις διαδηλώσεις σε 70 πόλεις χιλιάδες Ρώσοι πολίτες ζητούν δίκαιες και ανόθευτες εκλογές.

Η πλατεία Μπολοτνάγια, όπου οι αρχές επέτρεψαν μια συγκέντρωση 30.000 ανθρώπων, έχει ήδη γεμίσει σε μεγάλο βαθμό και εκατοντάδες άνθρωποι συνεχίζουν να συρρέουν εκεί, ενώ πολύ μεγάλες αστυνομικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί στο κέντρο της πόλης.

Οι διαδηλώσεις πραγματοποιούνται σε όλα τα μήκη και πλάτη της ρωσικής επικράτειας, και θεωρούνται η μεγαλύτερη ένδειξη πολιτικής δυσφορίας στην μετασοβιετική εποχή. Στη ρωσική Άπω Ανατολή και τη Σιβηρία πραγματοποιήθηκαν ήδη οι πρώτες διαδηλώσεις, τις οποίες διέλυσε η αστυνομία. Περίπου 1.000 υποστηρικτές του Κομμουνιστικού Κόμματος συγκεντρώθηκαν το πρωί στο Βλαδιβοστόκ, ενώ στο Χαμπαρόφσκ, η αστυνομία διέλυσε μερικές εκατοντάδες διαδηλωτών ενώ συνέλαβε εκατό άτομα.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Ιντερφάξ, περίπου 200 άνθρωποι διαδήλωσαν στην πόλη Τσίτα της ανατολικής Σιβηρίας. Στο Τομσκ της Σιβηρίας 500 άνθρωποι πραγματοποίησαν διαδήλωση καταγγέλλοντας νοθεία στις εκλογές. Πάνω από 30.000 άνθρωποι αναμένεται να διαδηλώσουν στην Μόσχα το Σάββατο το απόγευμα, ενώ περίπου 50.000 αστυνομικοί και 2.000 άνδρες των ειδικών δυνάμεων βρίσκονται σε επιφυλακή στη ρωσική πρωτεύουσα.
Πηγή: skai.gr