Iταλία: Η FAI την ευθύνη για την έκρηξη παγιδευμένου πακέτου

Η FAI (Federazione Anarchica Informale - Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία), η ίδια οργάνωση που τον περασμένο Δεκέμβριο είχε αποστείλει εκρηκτικό φάκελο στην Ελληνική Πρεσβεία στη Ρώμη, ανέλαβε την Παρασκευή την ευθύνη για την έκρηξη παγιδευμένου πακέτου στο πρακτορείο συλλογής φόρων Equitalia. Η ίδια οργάνωση πριν ένα χρόνο είχε αποστείλει εκρηκτικό φάκελο και στις πρεσβείες της Χιλής και της Ελβετίας.

Από την έκρηξη της Παρασκευής, τραυματίσθηκε ο Μάρκο Κουκάνια, γενικός διευθυντής της Equitalia, αρμόδιος για την περιοχή της Ρώμης. Oι ιταλικές εισαγγελικές αρχές, τονίζουν ότι μετά τις περσινές επιθέσεις σε διπλωματικές αρχές ξένων χωρών, τώρα, στο στόχαστρο μπήκαν υπηρεσίες που συνδέονται με το ιταλικό οικονομικό σύστημα και η φάση βαθιάς κρίσης που επελέγη, είναι κάθε άλλο παρά τυχαία.

Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, είναι σαφές ότι υπάρχει άμεση σχέση με τον εκρηκτικό φάκελο που είχε αποσταλεί πριν δυο ημέρες στον γενικό διευθυντή της Deutsche Bank Γιόζεφ Άκερμαν. Ο φάκελος αυτός όμως, δεν εξερράγη.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις των αρχών, τα παγιδευμένα πακέτα είναι, πιθανότατα, τουλάχιστον τρία, και οι παραλήπτες, μπορεί να μην βρίσκονται μόνο στην Ιταλία και στην Γερμανία.
Πηγή: skai.gr