Αιματηρές συγκρούσεις στη βόρεια Συρία

Στους δεκαοκτώ ανέρχονται οι νεκροί από τις συγκρούσεις στη Συρία το Σάββατο το βράδυ, καθώς αυξάνεται η συχνότητα των συμπλοκών μεταξύ των δυνάμεων που είναι πιστές στον πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ και των αντικαθεστωτικών.

Σύμφωνα με το συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, συγκρούσεις ξέσπασαν γύρω στα μεσάνυχτα στην πόλη Ιντλίμπ, στη βόρεια Συρία, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία.

«Σκοτώθηκαν επτά άνδρες του στρατού και των δυνάμεων ασφαλείας του καθεστώτος, συμπεριλαμβανομένου ενός αξιωματικού. Τρεις πολίτες και πέντε στρατιώτες που είχαν εγκαταλείψει τις τάξεις του στρατού σκοτώθηκαν επίσης» αναφέρθηκε σχετικά. Επίσης, αναφέρθηκε ότι σκοτώθηκαν επίσης ένας πολίτης στην Νταράα και άλλοι δύο στη Χομς από τις κυβερνητικές δυνάμεις.

Πάνω από 4.000 άνθρωποι εκτιμάται από τον ΟΗΕ πως έχουν σκοτωθεί από την έναρξη των ταραχών το Μάρτιο. Ο «Ελεύθερος Συριακός Στρατός», το κύριο σώμα στρατιωτών που έχουν αποστατήσει από τις τάξεις του συριακού στρατού, ανακοίνωσε πως αλλάζει τις τακτικές του και ξεκινά ευθείες επιθέσεις κατά των κυβερνητικών δυνάμεων αντί να στοχεύει στην απόκτηση εξοπλισμού και τα πλήγματα κατά σημείων ελέγχου.

Η Νάβι Πιλάι, επίτροπος των Ηνωμένων Εθνών για τα ανθρώπινα δικαιώματα επεσήμανε την ανάγκη για λήψη άμεσων μέτρων για την προστασία του συριακού λαού, ενώ χαρακτήρισε την κατάσταση στη Συρία ως εμφύλιο πόλεμο.
Πηγή: Από kathimerini.gr