Ρομπέι προς Ιταλία: Κάντε μεταρρυθμίσεις, όχι εκλογές

Νέες προτροπές για μεταρρυθμίσεις δέχθηκε και την Παρασκευή από τις Βρυξέλλες η Ιταλία, με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρoμπέι να δηλώνει ότι η γείτων χρειάζεται να εφαρμόσει επειγόντως οικονομικές μεταρρυθμίσεις και όχι να προκηρύξει εκλογές.

Μιλώντας εκτός κειμένου στην διάρκεια ομιλίας του στη Φλωρεντία ο Βαν Ρόμπει είπε ότι «η χώρα χρειάζεται μεταρρυθμίσεις, όχι εκλογές».

Η Γερουσία της Ιταλίας ενέκρινε την Παρασκευή ένα νέο πακέτο σκληρών μέτρων λιτότητας σε μια προσπάθεια να αναστραφεί η κατάρρευση της εμπιστοσύνης των αγορών και το ίδιο αναμένεται να πράξει η Βουλή αύριο Σάββατο. Ο πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι σχεδιάζει να παραιτηθεί αμέσως μόλις οι μεταρρυθμίσεις αυτές εγκριθούν οριστικά.

«Τώρα πρέπει «να καταφέρουμε να βάλουμε στο ‘σωστό δρόμο’ την Ελλάδα και Ιταλία» δήλωσε από την πλευρά του ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί εξέφρασε στον Ιταλό πρόεδρο Τζιόρτζιο Ναπολιτάνο κατά την διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας τους, «την πλήρη υποστήριξή του στις προσπάθειες του, υπέρ ενός προγράμματος φιλόδοξων μεταρρυθμίσεων».
Πηγή: skai.gr