Η ΦΕΝΤ επιλέγει λιγότερο επίμαχες λύσεις για την τόνωση της οικονομίας

Ανώτεροι αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ μελέτησαν και στη συνέχεια αποφάσισαν να εγκαταλείψουν σχέδιο για την ανάληψη νέων πρωτοβουλιών με στόχο την τόνωση της οικονομικής ανάκαμψης.

Οι πληροφορίες αυτές προκύπτουν από τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Φεντ, στα τέλη Σεπτεμβρίου, και δόθηκαν στην δημοσιότητα με καθυστέρηση μερικών εβδομάδων.

Ορισμένοι αξιωματούχοι της Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας πρότειναν και Τρίτη προσπάθεια εξαγοράς ομολόγων, με στόχο την μείωση των επιτοκίων σε βάθος χρόνου και την ώθηση της οικονομικής ανάπτυξης.

Ωστόσο τα περισσότερα μέλη της ΦΕΝΤ επέλεξαν μικρότερο πρόγραμμα που τροποποιεί το είδος των οικονομικών στοιχείων που έχει στην κατοχή της η Κεντρική Τράπεζα. Το σχέδιο αυτό έχει επίσης στόχο την μείωση των επιτοκίων μακροπρόθεσμα, αλλά είναι λιγότερο επίμαχο.

Αργότερα αυτή την εβδομάδα κυβερνητικοί αναλυτές θα δώσουν στη δημοσιότητα νέα οικονομικά δεδομένα. Οικονομικοί σχολιαστές στα μέσα ενημέρωσης προβλέπουν ότι τα νέα αυτά δεδομένα θα δείχνουν μεγαλύτερα ελλείμματα, αλλά και βελτιώσεις στις πωλήσεις λιανικής.

Πηγή: Φωνή της Αμερικής.

Πηγή: skai.gr