Βραβεία Euranet για επίδοξους δημοσιογράφους

To EuRaNet, η μεγαλύτερη ραδιοφωνική κοινοπραξία στην Ευρώπη, διοργανώνει τα «Βραβεία euranet», έναν διαγωνισμό για επίδοξους δημοσιογράφους, που δεν έχουν ακόμα αποκτήσει επαγγελματική εμπειρία. Στόχος του διαγωνισμού, να ενθαρρύνει τους νέους δημοσιογράφους στην κάλυψη της ευρωπαϊκής επικαιρότητας.

Το θέμα του διαγωνισμού είναι «Τα δικαιώματα των Ευρωπαίων πολιτών». Οι υποψήφιοι καλούνται να καταθέσουν ένα ραδιοφωνικό (ηχητικό) ρεπορτάζ διάρκειας 4-5 λεπτών, με αφορμή τα δικαιώματα των ευρωπαίων πολιτών. Το βραβείο είναι 4 εβδομάδες πρακτικής εργασίας σε ραδιοφωνικό σταθμό (μέλος του euRaNet) της χώρας με την οποία σχετίζεται το ρεπορτάζ, και δύο εβδομάδες επιπλέον σε άλλο ραδιοφωνικό σταθμό (μέλος του ΕuRaNet και εφόσον σχετίζεται με το ρεπορτάζ), 5000 ευρώ για τα έξοδα διαμονής και ένα ipad. Επίσης , οι 5 καλύτεροι διαγωνιζόμενοι θα κερδίσουν από ένα ipad.

Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται σε 2 στάδια:

19 Οκτωβρίου 2011 (24.00) οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν καταθέσει στο awards@euranet.eu
-ένα κείμενο (1-2 σελίδες Α4) με την ιδέα τους για το ρεπορτάζ.
-το βιογραφικό τους
-ένα μικρό αρχείο mp3 με τη φωνή τους.

Κάθε χώρα θα επιλέξει τον καλύτερο υποψήφιο ο οποίος θα μεταβεί στις Βρυξέλλες στις 8-10 Νοεμβρίου, όπου θα συναντηθεί με μέλη του EuRaNet και θα ξεκινήσει την ηχογραφηση ρεπορτάζ του, την τελική μορφή του οποίου θα πρέπει να καταθέσει μέχρι τις 20 Νοεμβρίου (24.00)

Περισσότερες πληροφορίες
http://www.euranet.eu/eng/Dossier/The-Euranet-Awards/Reporting-on-EU-citizenship

Πηγή: skai.gr