Γαλλία: Δημοσκόπηση κόλαφος για τον Σαρκοζί

Βέβαιη θεωρεί την ήττα του Νικολά Σαρκοζί στις προεδρικές εκλογές το 68% των ψηφοφόρων σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρία ViaVoice για λογαριασμό της εφημερίδας Liberation και είδε την Κυριακή το φως της δημοσιότητας.

Ο Σαρκοζί, του οποίου η δημοτικότητα έπεσε στο ναδίρ τον Σεπτέμβριο, δεν έχει ακόμη ανακοινώσει αν θα είναι υποψήφιος για την προεδρία τον προσεχή Απρίλιο ή Μάιο αλλά θεωρείται βέβαιο ότι θα το πράξει.
Η κυβέρνηση του Σαρκοζί υπέστη βαρύ πλήγμα πριν λίγες μέρες, μόλις επτά μήνες πριν από τις εκλογές, καθώς οι αριστεροί υποψήφιοι ανέκτησαν τον έλεγχο της Γερουσίας για πρώτη φορά μετά από περισσότερα από 50 χρόνια.

Η δημοσκόπηση που διενεργήθηκε σε δείγμα 1.007 ψηφοφόρων την περίοδο 29 Σεπτεμβρίου-1η Οκτωβρίου ανέδειξε ως κυρίαρχη ανησυχία τους την οικονομική πολιτική του Σαρκοζί και τον χειρισμό του δημοσίου χρέους και του ελλείμματος.

Το ανησυχητικότερο για τον Σαρκοζί είναι ότι το 54% των υποστηρικτών του κόμματός του, του UMP, απάντησαν ότι δεν θεωρούν πως θα κερδίσει τις εκλογές.
Πηγή: skai.gr