ΗΠΑ: Μπαράζ συλλήψεων διαδηλωτών στη Νέα Υόρκη (Video)

Στη σύλληψη άνω των 500 ανθρώπων προέβη η αστυνομία της Νέας Υόρκης, καθώς παρεμπόδιζαν την κυκλοφορία στη γέφυρα του Μπρούκλιν και στη συνέχεια επιχείρησαν να κάνουν πορεία. Λίγη ώρα αργότερα η γέφυρα δόθηκε και πάλι στην κυκλοφορία.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας ορισμένοι εκ των συλληφθέντων απελευθερώθηκαν μετά από μερικές ώρες, ενώ άλλοι θα περάσουν μια μέρα στο κρατητήριο.

Μεταξύ των συλληφθέντων ήταν τουλάχιστον δύο παιδιά, ένας φωτογράφος και ένας δημοσιογράφος. Σύμφωνα με μαρτυρίες, οι αρχές αρχικά άφησαν τους διαδηλωτές να ξεκινήσουν την πορεία και μετά ξαφνικά άρχισαν ομαδικές συλλήψεις.

Το κίνημα Occupy Wall Street, το οποίο εμπνέεται από τα κινήματα της λεγόμενης Αραβικής Ανοιξης, διαμαρτύρεται για την οικονομική κρίση και μια σειρά από άλλα κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα.
Σε ανάλογη, παράλληλη διαδήλωση στη Βοστόνη, στα γραφεία της Bank of America συμμετείχαν τουλάχιστον 3.000 άνθρωποι, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των διοργανωτών. Η αστυνομία ανέφερε ότι συνελήφθησαν 24 διαδηλωτές.

Πηγή: skai.gr