Κρεμάστηκε για να μην απελάσουν το γιο του

Σοκ έχει προκαλέσει στη Βρετανία η είδηση ότι ένας μετανάστης από την Αγκόλα που ζητούσε εδώ και πέντε χρόνια πολιτικό άσυλο, αναγκάστηκε να αυτοκτονήσει δι` απαγχονισμού προκειμένου να μπορέσει να παραμείνει στη χώρα ο 13χρονος γιoς του και να τελειώσει το σχολείο, όπως γράφει η εφημερίδα Ιντιπέντεντ. Πρόκειται για τον Μανουέλ Μπράβο ο οποίος είχε φτάσει στη Βρετανία το 2001 μαζί με τη γυναίκα του και τους δυό γιούς τους, τον Αντόνιο και τον Μέλιου, ζητώντας πολιτικό άσυλο.
Το τελευταίο διάστημα ο Μανουέλ είχε μεταφερθεί μαζί με το γιό του Αντόνιο στο κέντρο κράτησης λαθρομεταναστών Γιάρλς Γουντ,στο Μπεντφορντσάιρ, περιμένοντας να εκδοθεί στην Αγκόλα,καθώς είχε απορριφθεί η αίτηση πολιτικού ασύλου που είχε καταθέσει. Στο κέντρο κράτησης ο Μανουέλ έγραψε ένα σημείωμα : «Θέρω να πεθάνω ή να σκοτωθώ,αφού δεν υπάρχει δυνατότητα να μείνω στη Βρετανία. Αν πεθάνω,θέλω ο γιός μου να μείνει στη χώρα και να συνεχίσει την εκπαίδευσή του.Δεν θέλω να επιστρέψει στην Αγκόλα για να υποφέρει».
Τελικά ο Μανουέλ δεν δίστασε να κρεμαστεί από μία σκάλα, αφού αποχαιρέτησε τον γιό του στο κελί που μοιραζόταν μαζί του, μήπως και με αυτόν τον τρόπο συγκινηθούν οι αρχές και αφήσουν τον 13χρονο γιό του να παραμείνει στη Βρετανία. Οπως γράφει η Ιντιπέντεντ,ο Μανουέλ λίγο πριν βάλει τέλος στη ζωή του είπε στο γιό του «να είναι γενναίος, να εργάζεται σκληρά και να είναι καλός μαθητής».
Οι δικαστικές αρχές διέταξαν έρευνα για τον θάνατο του Μανουέλ και ζήτησαν από τη διεύθυνση του κέντρου κράτησης να εξατάσουν τα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας που δείχνουν τον άτυχο Αγκολέζο να βγαίνει από το κελί και να απαγχονίζεται σε μιά σκάλα του κτιρίου.
Πηγή: skai.gr