Σφαγή αμάχων στη Σύρτη από το ΝΑΤΟ καταγγέλλει η πλευρά Καντάφι

Οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί του ΝΑΤΟ στη Σύρτη κατά τη διάρκεια της νύχτας έπληξαν ένα συγκρότημα κατοικιών και ένα ξενοδοχείο με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 354 άνθρωποι, υποστήριξε ο εκπρόσωπος του συνταγματάρχη Μουάμαρ Καντάφι.
    Οι ισχυρισμοί του Μούσα Ιμπραχίμ δεν έχουν επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής καθώς η γενέτειρα του Καντάφι έχει ουσιαστικά αποκοπεί μετά την πτώση της Τρίπολης. Το ΝΑΤΟ δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο για το θέμα.
    Ο Ιμπραχίμ είπε ότι οι δυνάμεις της Συμμαχίας έπληξαν με περισσότερους από 30 πυραύλους ένα κεντρικό ξενοδοχείο της Σύρτης και το κτίριο Ταμίν που στεγάζει τουλάχιστον 90 διαμερίσματα.
    "Το αποτέλεσμα ήταν να σκοτωθούν περισσότεροι από 354 άνθρωποι, 89 αγνοούνται ακόμη και τουλάχιστον 700 τραυματίστηκαν μέσα σε μια νύχτα", πρόσθεσε. Είπε μάλιστα ότι τις τελευταίες 17 ημέρες έχουν χάσει τη ζωή τους 2000 κάτοικοι της Σύρτης.

    Ο Μουάμαρ Καντάφι οδηγεί προσωπικά τους στρατιώτες που παραμένουν πιστοί σε αυτόν και αποκρούουν τις δυνάμεις του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου στα προπύργια που του έχουν απομείνει. "Μιλάει με το λαό, συζητάει, ασχολείται με όλες τις πλευρές της αντίστασης", είπε ο Ιμπραχίμ.
    Σύμφωνα πάντα με τον εκπρόσωπο, ο Καντάφι παραμένει στη Λιβύη και είναι αισιόδοξος για τη νίκη. "Θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε τον αγώνα και έχουμε αρκετά όπλα για πολλούς μήνες ακόμη", κατέληξε.

Πηγή: skai.gr