Αρχίζουν οι εκδηλώσεις μνήμης για την 11η Σεπτεμβρίου

Από το Σάββατο το πρωί (21.30 ώρα Ελλάδας) ξεκινούν οι εκδηλώσεις στη μνήμη των θυμάτων της 11ης Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ, καθώς την Κυριακή συμπληρώνονται δέκα χρόνια από τις επιθέσεις στους Δίδυμους Πύργους.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Τζόρτζ Μπους, ο νυν αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν και ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Τζον Μπένερ θα παραστούν στα εγκαίνια μνημείου στο Σάνκσβιλ της Πενσιλβάνια, το οποίο έχει ανεγερθεί στο σημείο όπου συνετρίβη η πτήση 93.

Λίγο αργότερα, στη Νέα Υόρκη, οι πυροσβέστες θα τιμήσουν τη μνήμη των 343 συναδέλφων τους που έχασαν την ζωή τους μέσα στα συντρίμμια του Παγκόσμιου Εμπορικού Κέντρου.

Η υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας Τζάνετ Ναπολιτάνο θα παραστεί στην τρίωρη τελετή στον καθεδρικό ναό του Αγίου Πατρικίου, ο οποίος βρίσκεται περίπου εκατό μέτρα από το «Σημείο Μηδέν».

Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος θα επισκεφθεί αύριο Κυριακή τις τρεις περιοχές όπου συνετρίβησαν τα τέσσερα αεροσκάφη, επέλεξε το Σάββατο να παραμείνει στην Ουάσιγκτον, όπου θα συμμετάσχει μαζί με τη σύζυγό του Μισέλ, σε μία εθελοντική δραστηριότητα.
Πηγή: skai.gr