Ρωσία: Στους 44 οι νεκροί από συντριβή επιβατικού αεροσκάφους

Επιβατικό αεροσκάφους τύπου Γιάκοβλεφ Yak 42, το οποίο μετέφερε 45 επιβαίνοντες συνετρίβη κοντά στη ρωσική πόλη Γιάροσλαβ, 300 χλμ. βορειοανατολικά της Μόσχας, από άγνωστη αιτία με αποτέλεσμα να βρουν το θάνατο οι 36 εξ αυτών, όπως μετέδωσαν πριν από λίγο ρωσικά και διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Ο απολογισμός των θυμάτων από τη συντριβή του αεροσκάφους ανέρχεται σε 44 νεκρούς, ενώ ο αριθμός των επιβαινόντων είναι 45, σύμφωνα με τα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία Interfax και Ria Novosti.

«Σύμφωνα με ακριβή δεδομένα, 45 άνθρωποι επέβαιναν στο αεροσκάφος, 37 επιβάτες και οκτώ μέλη πληρώματος. Από τη συντριβή, 44 άνθρωποι είναι νεκροί, ένας επέζησε», δήλωσε στο Ria Novosti μια πηγή της αστυνομίας. Ο προηγούμενος επίσημος απολογισμός έκανε λόγο για 36 νεκρούς, περιλαμβανομένων των μελών της ομάδας χόκεϊ της πόλης, της Λοκομοτίβ, που είχε κατακτήσει το εγχώριο πρωτάθλημα τρεις φορές στο πρόσφατο παρελθόν (1997, 2002, 2003).

Τα αίτια της συντριβής του αεροσκάφους, που σημειώθηκε στις 16:05 τοπική ώρα (15:05 ώρα Ελλάδας) δεν είναι ακόμη γνωστά.
Πηγή: skai.gr