«Σιδηρά κυρία» η Άγκελα Μέρκελ, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes

Η καγκελάριος της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ, αναδείχτηκε για το 2011 η πιο ισχυρή γυναίκα στον κόσμο, ξεπερνώντας την Αμερικανίδα υπουργό Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον (2η θέση) και την πρόεδρο της Βραζιλίας Ντίλμα Ρουσέφ (3η θέση), σύμφωνα με την ετήσια λίστα με τις πιο ισχυρές γυναίκες στον κόσμο του περιοδικού Forbes, η οποία δημοσιεύθηκε σήμερα.

Η περσινή «κυρίαρχος» της λίστας, η πρώτη κυρία των ΗΠΑ Μισέλ Ομπάμα έπεσε στην 8η θέση, ενώ μία θέση χαμηλότερα βρίσκεται η νέα γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ.

Στη λίστα περιλαμβάνονται γυναίκες από 25 έως 85 ετών, από κάθε τομέα, οι οποίες ελέγχουν συνολικά το ποσό των 30.000 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το περιοδικό.

Η δύναμή τους υπολογίζεται με βάση την περιουσία τους αλλά και την εξουσία και το ακροατήριό τους, κάτι που προκύπτει από τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης.

Η νεότερη στην λίστα είναι η 25χρονη Lady Gaga, η οποία καταλαμβάνει την 11η θέση, ενώ η γηραιότερη, η 85χρονη βασίλισσα Ελισάβετ βρίσκεται στην 49η θέση.

Η πρόεδρος και γενική διευθύντρια της PepsiCo Ίντρα Νούγι βρίσκεται στην 4η θέση και στην 5η θέση η επίσης πρόεδρος και γενική διευθύντρια του Facebook Σέριλ Σάντμπεργκ.

Στην 6η θέση είναι η Μελίντα Γκέιτς σύζυγος του Μπιλ και συνιδρύτρια του Bill and Melinda Gates Foundation. Μία θέση πιο κάτω είναι η Σόνια Γκάντι, πρόεδρος του κυβερνώντος Κόμματος του Κογκρέσου της Ινδίας.

Η επικεφαλής της εταιρίας Kraft Foods, Αϊρίν Ρόζενφελντ και η πρώτη γυναίκα διευθύντρια των New York Times Τζιλ Άμπραμσον καταλαμβάνουν την 10η και την 11η θέση αντίστοιχα.


Πηγή: skai.gr