Επιμένουν οι διαδηλωτές στη Γαλλία

Κρίσιμο τεστ για τη συνέχιση ή μη των κινητοποιήσεων ήταν οι χθεσινές διαδηλώσεις σε ολόκληρη τη Γαλλία κατά του νόμου για την πρώτη απασχόληση. Σύμφωνα με εκτιμήσεις του σημαντικότερου συνδικάτου της χώρας, το CGT, οι διαδηλωτές ξεπέρασαν τα τρία εκατομμύρια. Στη διαδήλωση στο Παρίσι συμμετείχαν περίπου 700.000 άνθρωποι, ενώ στη Μασσαλία διαδήλωσαν περίπου 250.000 άνθρωποι, αριθμός ανάλογος με αυτόν της κινητοποίησης της 28ης Μαρτίου.
Σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση το ποσοστό των Γάλλων που υποστηρίζουν τις διαδηλώσεις και τις απεργίες έχει υποχωρήσει από το 69% στο 62% μετά τις εξαγγελίες Σιράκ, ωστόσο εξακολουθεί να παραμένει εξαιρετικά υψηλό.
Αντιπροσωπείες γαλλικών συνδικαλιστικών οργανώσεων αναμένεται να συναντηθούν σήμερα με στελέχη της συντηρητικής παράταξης του Ζακ Σιράκ για να συζητήσουν τον διαμφιλεγόμενο νόμο. Πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι οι εργαζόμενοι είναι απρόθυμοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις.
Οι μαθητικές και οι φοιτητικές ενώσεις, όμως, εμφανίζονται πιο μαχητικές και κάνουν έκκληση για γενική απεργία διαρκείας.
Πηγή: skai.gr