Βρετανία: Επεκτείνονται εκτός Λονδίνου τα επεισόδια

Για τρίτη ημέρα ομάδες νεαρών στο βόρειο Λονδίνο επιδίδονται σε καταστροφές και λεηλασίες καταστημάτων, ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες η κατάσταση κλιμακώνεται με τα επεισόδια να επεκτείνονται και στο Μπέρμινχαμ.

Ειδικότερα, έχουν σημειωθεί συμπλοκές με αστυνομικούς κυρίως στην περιοχή του Χάκνεϊ, βορειοανατολικά της πρωτεύουσας. Οι διαδηλωτές εκτόξευσαν κάδους απορριμμάτων και καρότσια του σούπερ-μάρκετ εναντίον των αστυνομικών οι οποίοι απάντησαν εξαπολύοντας επίθεση εναντίον τους σε μια προσπάθεια να αποκλείσουν μια περιοχή γύρω από το σταθμό Χάκνεϊ Σέντραλ.

Οι νεαροί συνεννοούνται για τα σημεία συνάντησής τους, μέσω ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης.

Επεισόδια σημειώνονται και στα προάστια Κρόιντον, Λιούισαμ και Πέκαμ. Το Πέκαμ του νότιου Λονδίνου, στην περιοχή με τον υψηλότερο δείκτη εγκληματικότητας της βρετανικής πρωτεύουσας. Ένα κτίριο έχει παραδόθηκε στις φλόγες (στεγάζει κατάστημα και διαμερίσματα), ενώ νεαροί κάνουν πλιάτσικο σε καταστήματα και σπίτια.

Η μητροπολιτική αστυνομία έχει ενισχυθεί με δυνάμεις από άλλες αστυνομικές διευθύνσεις της Βρετανίας, ενώ η αρμοδία υπουργός Εσωτερικών Τερέζα Μέι διέκοψε τις διακοπές της για να συντονίσει από κοντά την αστυνομική επιχείρηση. 

Από την αρχή των επεισοδίων έχουν συλληφθεί 250 άτομα και έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις εναντίον 27. Τα επεισόδια ξέσπασαν το Σάββατο το βράδυ με αφορμή το θάνατο 29χρονου, την περασμένη Πέμπτη, από πυρά αστυνομικού.
Πηγή: skai.gr