Πολική αρκούδα σκοτώνει νεαρό Βρετανό κατασκηνωτή, τραυματίζει 4

Μια πολική αρκούδα σήμερα επιτέθηκε σε γκρουπ Βρετανών κατασκηνωτών σε ένα απόμερο αρχιπέλαγος της Νορβηγίας εντός του Αρκτικού Κύκλου, με αποτέλεσμα να πεθάνει ένα 17χρονο αγόρι και να τραυματιστούν άλλοι τέσσερις προτού ένα μέλος της αποστολής την πυροβολήσει και την σκοτώσει.

Το γκρουπ αποτέλουνταν από 80 άτομα, οι περισσότεροι μεταξύ 16 και 23 ετών, που κατασκήνωναν στην περιοχή Σβάλμπαρντ της Νορβηγίας. Τραυματίες ηταν οι δυο αρχηγοί της αποστολής, Michael Reid και Andrew Ruck, και δυο νεαροί κατασκηνωτές, Patrick Flinders και Scott Smith, ενώ δεν έχει ανακοινωθεί το όνομα του νεκρού εφήβου. Οι τραυματίες έχουν μέτρια εως βαριά τραύματα, μερικά στο κεφάλι.

Το αρχιπέλαγος έχει πληθυσμό 2.400 ανθρώπους και 3.000 πολικές αρκούδες. Προσελκύει κυρίως ευκατάστατους τουρίστες που επιθυμούν να ζήσουν την άγρια φύση και να δουν τη μαγευτική θέα των φιορδ και παγετώνων. Συστήνεται σε όλους τους επισκέπτες να έχουν μαζί τους καραμπίνα όποτε βγαίνουν από τα όρια της πρωτεύουσας της περιοχής Λονγκγηρμπιεν, ενώ τα τοπικά τουριστικά φυλλάδια συμβουλεύουν κατά της κατασκήνωσης σε περιοχές όπου κυκλοφορούν αρκούδες.

Η αποστολή είχε οργανωθεί από τον Εξερευνητικό Κύκλο Βρετανικών Σχολείων, ο οποίος οργανώνει εκδρομές που συνδυάζουν την εκπαίδευση με την περιπέτεια από το 1936.

Η τελευταία φορά που πολική αρκούδα σκότωσε άνθρωπο στην περιοχή ήταν το 1995. 
Πηγή: skai.gr