Πεδίο μάχης η Λευκωσία

Σε πεδίο μάχης μεταβλήθηκε την Τρίτη το βράδυ το Προεδρικό Μέγαρο της Λευκωσίας, όταν ακραία στοιχεία παρεισέφρησαν σε διαδήλωση διαμαρτυρίας χιλιάδων πολιτών για τη φονική έκρηξη στο Μαρί.

Μικρή μερίδα νεαρών έριξε πέτρες εναντίον του Προεδρικού και η αστυνομία έκανε εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων για να διαλύσει πλήθος ατόμων που έριξε πέτρες και άλλα αντικείμενα, και έβαλε φωτιά σε κάδους απορριμμάτων.

Κάποιοι μάλιστα κατάφεραν να περάσουν από την κύρια είσοδο του Προεδρικού και να φτάσουν μέχρι την πρώτη ελεγχόμενη πύλη.

Οι συγκεντρωθέντες κρατούσαν πανό και φώναζαν συνθήματα όπως ''Χριστόφια παραιτήσου εσύ και οι υπουργοί σου'', ''Δεν ξεχνώ δεν ξεχνώ αίμα 12 νεκρών'' κ.α. Προηγήθηκε μαζική εκδήλωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Ελευθερίας.

Οι περισσότεροι διαδηλωτές έχουν πλέον διαλυθεί μετά την άφιξη των δυνάμεων καταστολής της Αστυνομίας και την ευρεία χρήση δακρυγόνων. Η αστυνομία έχει προβεί σε συλλήψεις ενώ αρκετός κόσμος, κυρίως γυναίκες, παιδιά και άτομα μεγάλης ηλικίας αντιμετωπίζουν σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα.
Πηγή: skai.gr