Μαλαισία: Αποκλεισμένη πόλη η Κουάλα Λουμπούρ

Στον αποκλεισμό κάθε πρόσβασης προς την Κουάλα Λουμπούρ έχουν προβεί οι μαλαισιανές αρχές.
Η μαλαισιανή αστυνομία συνέλαβε εκατοντάδες άτομα και απέκλεισε τμήματα της πρωτεύουσας στην προσπάθειά της να εμποδίσει χιλιάδες διαδηλωτές να πραγματοποιήσουν μαζική διαμαρτυρία κατά του πρωθυπουργού Νατζίμπ Ναζάκ.

Χιλιάδες αστυνομικοί, ορισμένοι σε φορτηγά τα οποία είναι εφοδιασμένα με υδραντλίες, έκαναν την εμφάνισή τους στην πόλη αυτή των 1,6 εκατ. κατοίκων όπου έστησαν οδοφράγματα για να αποτρέψουν τη διαδήλωση, η οποία, εάν επιτύχει, θα εμποδίσει την εφαρμογή του προγράμματος των οικονομικών μεταρρυθμίσεων του Νατζίμπ.

Μια μεγάλη συμμετοχή του κόσμου στη διαδήλωση θα σημαίνει ότι ο κυβερνών συνασπισμός Εθνικό Μέτωπο χάνει έδαφος, γεγονός που θα κάνει τον Νατζίμπ να σκεφτεί το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών και καθυστέρησης των επώδυνων οικονομικών μεταρρυθμίσεων, οι οποίες θεωρούνται σημαντικές για την προσέλκυση σημαντικών ξένων επενδύσεων.

Οι οργανωτές της διαδήλωσης δήλωσαν ότι σχεδιάζουν να την πραγματοποιήσουν στο στάδιο Μερντέκα αγνοώντας την επίσημη απαγόρευση και τις προειδοποιήσεις της αστυνομίας για μαζικές συλλήψεις.
Αξιωματούχοι κατηγορούν τους οργανωτές της διαδήλωσης ότι απειλούν την εθνική ασφάλεια και ότι επιδιώκουν την ανατροπή της κυβέρνησης, αλλά η αντιπολίτευση τονίζει ότι αυτό που επιδιώκει είναι εκλογικές μεταρρυθμίσεις και «περισσότερη δημοκρατία» .
Πηγή: skai.gr