Ισπανία: Διευρύνει την «ψαλίδα» η αντιπολίτευση

Με 14% προηγείται το αντιπολιτευόμενο κόμμα στην Ισπανία, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε στον ισπανικό Τύπο την Κυριακή.

Με αυτόν τον τρόπο οι ισπανοί δείχνουν την έντονη δυσαρέσκειά τους δείχνουν στην κυβέρνηση Θαπατέρο για την ανεργία και την οικονομική κατάσταση στην χώρα τους.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Metroscopia που διενεργήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα για λογαριασμό της εφημερίδας El Pais, το 44,7% των 1.001 ερωτηθέντων δηλώνει ότι θα ψηφίσει το Λαϊκό Κόμμα, ενώ το 30,4 το Σοσιαλιστικό Κόμμα του Χοσέ Λουίς Ροδρίγκεθ Θαπατέρο.

Πριν από ένα μήνα, το Λαϊκό Κόμμα προηγείτο των Σοσιαλιστών κατά 13,8 μονάδες.

Ακόμη, το 50% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι ο Ισπανός πρωθυπουργός πρέπει να προχωρήσει σε εκλογές πριν την ολοκλήρωση της θητείας του τον Μάρτιο του 2012, ενώ το 42% απάντησε ότι κάτι τέτοιο θα κάνει τα πράγματα χειρότερα.

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο πρωθυπουργός Θαπατέρο έκανε σαφές ότι σκοπεύει να μείνει στη θέση του προκειμένου να ολοκληρώσει τις μεταρρυθμίσεις. Ωστόσο, έχει δηλώσει ότι δε θα ηγηθεί των Σοσιαλιστών στις επόμενες εκλογές και έχει προτείνει τον υπουργό Εσωτερικών Αλφρέδο Πέρεθ Ρουμπαλκάμπα ως διάδοχό του.

Τα ποσοστά του Ρουμπαλκάμπα στην δημοσκόπηση δεν ήταν σαφή. Οι ερωτηθέντες θεωρούν ότι ο ηγέτης του Λαϊκού Κόμματος Μαριάνο Ραχόι είναι καταλληλότερος για να διαχειριστεί την κρίση, ενώ δήλωσαν ότι ο Ρουμπαλκάμπα εμπνέει περισσότερη εμπιστοσύνη.
Πηγή: skai.gr