Δέσμευση Καντάφι να νικήσει «τη συμμαχία του ΝΑΤΟ»

Να νικήσει τη συμμαχία του ΝΑΤΟ που προσπαθεί να τον απομακρύνει από την εξουσία, δεσμεύτηκε σε ηχητικό μήνυμά του, που μεταδόθηκε από την λιβυκή τηλεόραση, ο στρατηγός Μουαμάρ Καντάφι.

«Αυτή είναι η πρώτη φορά που αντιμετωπίζουν ένα ένοπλο έθνος εκατομμυρίων. Θα ηττηθούν, η συμμαχία θα ηττηθεί», προσέθεσε.

Η κρατική τηλεόραση διευκρίνισε ότι το ηχητικό αυτό απόσπασμα είναι από «τηλεφωνική κλήση του αδελφού ηγέτη στις 17 Ιουνίου», κάτι που δεν έχει επαληθευτεί από ανεξάρτητη πηγή.

«Βρισκόμαστε στη χώρα μας και είμαστε αποφασισμένοι να παραμείνουμε και να την υπερασπιστούμε (...). Θα μείνουμε, θα μείνουμε. Αφήστε τους να χρησιμοποιήσουν ακόμη και πυρηνικές βόμβες», προσέθεσε ο Καντάφι, προτού αναφερθεί στους αντικαθεστωτικούς που επιζητούν την ανατροπή του χαρακτηρίζοντάς τους «προδότες» και «δειλούς».

Στο μεταξύ, η Ιταλία υπέγραψε συμφωνία με τον επικεφαλής του μεταβατικού Εθνικού Συμβουλίου της Λιβύης, το πολιτικό όργανο των αντικαθεστωτικών στη χώρα, για την από κοινού αντιμετώπιση της κρίσης μετανάστευσης.

Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Φράνκο Φρατίνι και ο ηγέτης του μεταβατικού Εθνικού Συμβουλίου της Λιβύης Μαχμούντ Τζεμπρίλ συμφώνησαν για την ανταλλαγή πληροφοριών για τη λαθρομετανάστευση και τα δίκτυα του οργανωμένου εγκλήματος που την ενθαρρύνουν όπως και για τη μεταξύ τους συνεργασία για τον επαναπατρισμό των μεταναστών.
Πηγή: skai.gr