Λ.Αμερική: Χάος λόγω ηφαιστειακής τέφρας από τη Χιλή

Πτήσεις ακυρώθηκαν εκ νέου το πρωί στην Αργεντινή, την Ουρουγουάη, την Χιλή και την Βραζιλία εξαιτίας του νέφους τέφρας από το ηφαίστειο Πουγιεουέ της Χιλής, σύμφωνα με επίσημες πηγές.

«Το σύννεφο ηφαιστειακής τέφρας συνεχίζει να κινείται μέσα από την μητροπολιτική περιοχή του Μπουένος Άιρες, κάτι που έχει οδηγήσει σε νέες ακυρώσεις πτήσεων στα αεροδρόμια «Ezeiza» (διεθνείς πτήσεις) και «Jorge Newbery» (εγχώριες πτήσεις και πτήσεις σε γειτονικές χώρες), ανέφερε η γραμματεία μεταφορών της Αργεντινής.

Οι αρχές ελπίζουν ότι το σύννεφο τέφρας θα απομακρυνθεί από το Μπουένος Άιρες το απόγευμα, επιτρέποντας την επανέναρξη των πτήσεων.

Στο Μοντεβίδεο, την πρωτεύουσα της Ουρουγουάης, που βρίσκεται κοντά στο Μπουένος Άιρες, όλες οι πτήσεις ακυρώθηκαν σήμερα το πρωί.

«Υπάρχει μια πολύ μικρή πιθανότητα βελτίωσης το βράδυ, επιτρέποντας την επανέναρξη των πτήσεων» δήλωσε ο Νέλσον Ροσάνο, διευθυντής επιχειρήσεων του αερολιμένα.

Στο διεθνές αεροδρόμιο του Σαντιάγο της Χιλής ακυρώθηκαν όλες τις πτήσεις προς και από το Μπουένος Άιρες και το Μοντεβίδεο.

Το ίδιο ισχύει για το Πόρτου Αλέγκρε, την Κουριτίμπα και την Φλοριανάπολις, τρία αεροδρόμια στη νότια Βραζιλία.
Πηγή: skai.gr