Κλείσιμο

Σε λίγες ημέρες επιστέφει ο Σάλεχ στην Υεμένη

Ο πρόεδρος της Υεμένης Άλι Αμπντάλα Σάλεχ, ο οποίος υπεβλήθη σε επέμβαση στη Σαουδική Αραβία, θα επιστρέψει τις ερχόμενες ημέρες στην Υεμένη, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Υεμένης Αμπντ-Ράμπου Μανσούρ Χάντι, ο οποίος εκτελεί χρέη προέδρου μετά την αναχώρηση του Άλι Αμπντάλα Σάλεχ για τη Σαουδική Αραβία.

«Η κατάσταση της υγείας του προέδρου βελτιώνεται, αναρρώνει και θα επιστρέψει στην πατρίδα τις ερχόμενες ημέρες», δήλωσε ο Χάντι, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Saba.

Ο Χάντι προσέθεσε ότι μίλησε με τον Σάλεχ το βράδυ της Κυριακής και τη Δευτέρα το πρωί τηλεφωνικώς, προσέθεσε το Saba.

Παράλληλα ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί, η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, οι πρωθυπουργοί της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον, της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι και της Ισπανίας Χοσέ Λουίς Ροντρίγκεθ Θαπατέρο κάλεσαν τη Δευτέρα όλες τις πλευρές στην Υεμένη να σεβαστούν την εκεχειρία που κηρύχθηκε έπειτα από μεσολάβηση της Σαουδικής Αραβίας, η οποία αποσκοπεί στο να σταματήσουν οι συγκρούσεις που έχουν προκαλέσει το θάνατο περισσότερων από 200 ανθρώπων στη χώρα.

«Καλούμε όλους τους πολιτικούς και στρατιωτικούς αξιωματούχους της Υεμένης να σεβαστούν την εκεχειρία που επετεύχθη από τον σαουδάραβα βασιλιά Αμπντάλα», δηλώνουν οι Σαρκοζί, Μέρκελ, Κάμερον, Μπερλουσκόνι και Θαπατέρο σε κοινή ανακοίνωσή τους.

Λίγες ώρες μετά τη διακομιδή του προέδρου Σάλεχ σε νοσοκομείο της Σαουδικής Αραβίας το Σάββατο, το Ριάντ μεσολάβησε για την κήρυξη εκεχειρίας μεταξύ της φυλής Χάσιντ και των δυνάμεων του Σάλεχ στην Υεμένη.

Πηγή: skai.gr