«Η Γερμανία στο στόχαστρο τρομοκρατών»

Η Γερμανία είναι ένας ενδεχόμενος στόχος τρομοκρατικών επιθέσεων παρόμοιων με τις αιματηρές βομβιστικές επιθέσεις στο Λονδίνο αυτό τον μήνα και στην Μαδρίτη πέρυσι, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Οτο Σίλι.
«Είμαστε στο στόχαστρο τρομοκρατών. Είμαστε μέρος μίας ευρύτερης περιοχής κινδύνου.Συμμετέχουμε σε στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Αφγανιστάν και εκπαιδεύουμε ιρακινούς αστυνομικούς», αναφέρει σε συνέντευξή του στο περιοδικό Der Spiegel.
Η Γερμανία έχει περίπου 2.200 στρατιώτες στο Αφγανιστάν σε μία πολυεθνή ειρηνευτική δύναμη,υπό νατοϊκή διοίκηση. Παρότι αντιτάχθηκε στην αμερικανική εισβολή στο Ιράκ, βοηθάει στην εκπαίδευση ανδρών της ιρακινής ασφάλειας στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Ο Σίλι τόνισε ότι τα περίπου 3 εκατομμύρια Μουσουλμάνων που διαμένουν στη Γερμανία πρέπει να εντείνουν τις προσπάθειές τους για αποθαρρύνουν τους εξτρεμιστές και τους ισλαμιστές ιεροκήρυκες μίσους που παρέχουν πρόσφορο έδαφος στους εξτρεμιστές».
Στο μεταξύ, η Ανγκελα Μέρκελ,ηγέτις του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU)σε δηλώσεις της που δημοσιεύονται σήμερα στην εφημερίδα Berliner Zeitung, τονίζει ότι εάν η συντηρητική αντιπολίτευση κερδίσει - όπως αναμένεται - τις εκλογές το Σεπτέμβριο, κανένας γερμανός στρατιώτης δε θα σταλεί στο Ιράκ για υποστήριξη των αμερικανικών δυνάμεων εκεί. Η Μέρκελ στις δημοσκοπήσεις προηγείται του καγκελάριου Σρέντερ από 14 μέχρι 18 μονάδες. Οι εκλογές θα διεξαχθούν στις 18 Σεπτεμβρίου.
Πηγή: skai.gr