Ιταλία: Προβάδισμα της Κεντροαριστεράς σε Μιλάνο και Νάπολη

Με προβάδισμα της Κεντροαριστεράς έκλεισαν τη Δευτέρα (στις 15:00 τοπική ώρα, 16:00 ώρα Ελλάδας) οι κάλπες στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές στην Ιταλία.

Σύμφωνα με τα πρώτα δημοσκοπικά στοιχεία που αφορούν την πρόθεση ψήφου των ιταλών (intention poll), τόσο στο Μιλάνο όσο και στην Νάπολη, οι προοδευτικοί υποψήφιοι διατηρούν προβάδισμα για την κατάκτηση της δημαρχίας.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Sky Italia που μετέδωσε τα στοιχεία, ο προοδευτικός Τζουλιάνο Πιζαπία φέρεται να συγκεντρώνει στο Μιλάνο ποσοστό 50-53%, ενώ η κεντροδεξιά Λετίτσια Μοράττι, ποσοστό 47-50%.

Στη Νάπολη ο κεντροαριστερός πρώην δικαστής Λουίτζι Ντε Ματζίστρις, σύμφωνα με τα intention poll, εκτιμάται ότι μπορεί να λάβει από το 49% μέχρι το 52% των προτιμήσεων, και ο συντηρητικός Τζάνι Λετιέρι, από 47% μέχρι 51%.

Ενδεικτικό θεωρείται ότι και η εφημερίδα της οικογένειας Μπερλουσκόνι Ιλ Τζορνάλε εκτιμά στην ιστοσελίδα της ότι, τελικά, στις πόλεις αυτές, κλειδί, πρόκειται να επικρατήσουν οι δυο κεντροαριστεροί υποψήφιοι. Αναμένεται, τώρα, η επίσημη καταμέτρηση των ψήφων.
Πηγή: skai.gr