Το παρελθόν της καμαριέρας στο μικροσκόπιο των δικηγόρων του Στρος Καν

Στην «αντεπίθεση» περνάνε οι συνήγοροι του πρώην διευθυντή του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν προκειμένου να καταρρίψουν τις κατηγορίες σε βάρος του πελάτη τους για σεξουαλικές εγκληματικές πράξεις, λέγοντας ότι έχουν στοιχεία για να «πλήξουν την αξιοπιστία» της καμαριέρας και φερόμενης ως θύμα.

Σε επιστολή τους προς τον εισαγγελέα της Νέας Υόρκης Σάιρους Βανς, οι δικηγόροι Ουίλιαμ Τέιλορ και Μπεν Μπράφμαν καταδικάζουν τις διαρροές πληροφοριών από την αστυνομία της Νέας Υόρκης στα μέσα ενημέρωσης, όπως αναφέρουν.

Αλλά οι δικηγόροι που έβαλαν αρκετούς ιδιωτικούς ντεντέκτιβ στην υπόθεση, ανακοίνωσαν επίσης ότι έχουν στοιχεία κατά της 32χρονης μουσουλμάνας από τη Γουινέα που εργάζεται ως καμαριέρα στο ξενοδοχείο Σοφιτέλ του Μανχάταν.

Το φερόμενο ως θύμα του Στρος Καν είναι μια γυναίκα που μεγαλώνει την 15χρονη κόρη της σε ένα διαμέρισμα πολυκατοικίας στη λαϊκή συνοικία Μπρονξ, βόρεια της Νέας Υόρκης. «Αυτή διαψεύδει», σύμφωνα με τον δικηγόρο της Τζεφ Σαπίρο, «οποιαδήποτε σεξουαλική σχέση που έγινε με τη συναίνεσή της».

Η επιστολή των δικηγόρων του Στρος Καν αυξάνει την ένταση γύρω από την υπόθεση μερικές ημέρες πριν από την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας στις 6 Ιουνίου, όπου ο κατηγορούμενος αναμένεται να δηλώσει αν είναι ένοχος ή αθώος.

Αν ο Μπράφμαν είναι ένας από τους μεγαλύτερους ποινικολόγους της Νέας Υόρκης, ο Σάιρους Βανς είναι εισαγγελέας που απαντά άμεσα.

Το γραφείο του δηλώνει «ενοχλημένο» από τις διαβεβαιώσεις των δικηγόρων. «Δεν έχουμε λάβει γνώση τέτοιου είδους πληροφοριών, αλλά αν θέλετε να ερευνήσουμε από κάθε πλευρά την υπόθεση αυτή, θα είμαστε ευτυχείς να το πράξουμε», γράφει η αντιεισαγγελέας Τζόαν Ιλούτζι Ορμπον.

Η ίδια δήλωσε ότι το γραφείο του εισαγγελέα ανησυχεί το ίδιο με τους δικηγόρους αναφορικά με τις «διαρροές που επικαλούνται» στην επιστολή τους.

Η επιστολή των δικηγόρων αναφέρει άρθρο της εφημερίδας New York Times που επικαλείται πηγή προσκείμενη στο φάκελο και διηγείται τι συνέβη στις 14 Μαΐου, στη σουίτα του ξενοδοχείου όπου διέμενε ο Στρος Καν. Η επιστολή επικαλείται επίσης διαρροές που κάνουν λόγο για αποτελέσματα αναλύσεων γενετικού υλικού από τον Στρος Καν και την καμαριέρα στο δωμάτιο του ξενοδοχείου.

Το ΔΝΤ ανακοίνωσε ότι θα συνεργαστεί πλήρως στο πλαίσιο της έρευνας.
Πηγή: skai.gr