Σιράκ: «Μήνυμα το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος»

Μήνυμα ώστε «ν` αναλάβουμε δράση με στόχο να προκύψουν απτά αποτελέσματα» χαρακτήρισε ο γάλλος πρόεδρος Σιράκ το πρόσφατο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για το Ευρωσύνταγμα. Κατά τη διάρκεια ραδιοτηλεοπτικού διαγγέλματος ο γάλλος πρόεδρος ανέφερε ότι με το «όχι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής «άνοιξε μία περίοδο δυσκολιών και αβεβαιοτήτων» και κάλεσε τους Γάλλους να «ξεπεράσουν τα αδιέξοδα και να ενωθούν γύρω από τα εθνικά συμφέροντα». «Δε θα αφήσουμε ανεκμετάλλευτη καμία απολύτως ευκαιρία για να ανασυνδεθεί η χώρα με τη μεγάλη ευρωπαϊκή φιλοδοξία», τόνισε ο κ. Σιράκ, ενώ υπογράμμισε ότι η απασχόληση αποτελεί προτεραιότητα των προτεραιοτήτων για την κυβέρνηση υπό τον Ντομινίκ ντε Βιλπέν.
Τέλος, ο γάλλος πρόεδρος ανήγγειλε την είσοδο στη νέα κυβέρνηση του Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος - σύμφωνα με πληροφορίες - θα αναλάβει το υπουργείο Εσωτερικών. Ηδη ο κ. Σαρκοζί ανακοίνωσε ότι αποδέχεται τη συμμετοχή του στο νέο κυβερνητικό σχήμα.
Από την πλευρά του ο νέος πρωθυπουργός της Γαλλίας Ντομινίκ ντε Βιλπέν, χαιρέτισε «τη θαρραλέα και αποφασιστική» δράση του προκάτοχόυ του στο αξίωμα, Ζαν-Πιέρ Ραφαρέν, αλλά και τις «τις δύσκολες, απαραίτητες και σπουδαίες - όπως τις χαρακτήρισε -μεταρρυθμίσεις της εποχής της πρωθυπουργίας Ραφαρέν, με στόχο να ανακάμψει η οικονομία της Γαλλίας".
Η νέα κυβέρνηση ντε Βιλπέν θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας.
Πηγή: skai.gr